Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis noslēdzis līgumu ar Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju "Adidas", informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Adidas" atzinīgi novērtē sportista ievērojamos sasniegumus boksa ringā un nodrošinās Briedi un viņa komandu ar visu nepieciešamo ekipējumu.

"Visas manas karjeras laikā ar sponsoru piesaisti ir nodarbojusies mana komanda. No piesaistītajiem līdzekļiem paši sedzam cīņu izmaksas, tāpēc ļoti labi zinu, cik smagi ir nācis katrs eiro. Man ir patiess prieks, ka "Adidas" ir novērtējuši manus centienus pierādīt pasaulei latviešu spēku, un ir gatavi kopā ar mani iet šo ceļu," stāstīja Briedis.

"Visā pasaulē "adidas" veicina un atbalsta izcilību sportā, tāpēc esam patiesi priecīgi un lepni par šo jauno sadarbību. Mairis Briedis ir spēcīgs iedvesmas avots un piemērs ne tikai sportistiem, bet jebkuram jaunietim ar augstiem mērķiem. Viņa ievērojamie sasniegumi ir pierādījums tam, cik daudz ir iespējams sasniegt ar neatlaidīgu darbu, mērķtiecību un īsto attieksmi," norādīja "adidas" mārketinga vadītāja Baltijā Ilze Auziņa – Grabeca.

Briedis ir pirmais latvietis profesionālajā boksā, kurš kļuvis par pasaules čempionu kādā no svara kategoriju versijām.

Lai sasniegtu izcilību boksa ringā, Briedis ieguldījis pamatīgu un smagu darbu arī ārpus tā. "Ja karjeras sākumā pievērsu uzmanību vispārējai fiziskajai sagatavotībai, tad tagad jau katrs solis treniņos notiek trenera pavadībā, ir pārdomāts un pamatots. Lai spētu boksēties 12 raundus, ir vajadzīga gan morālā sagatavošanās cīņai, gan rūpīgi izstrādāta taktika, jāiegulda milzīgs darbs. Bez mērķtiecības tam visam būtu ļoti grūti iet cauri," atklāja Briedis.

"Tāpat kā ar citām lietām dzīvē, arī boksā labākais ir jānopelna. Savā karjerā esmu aizvadījis 19 cīņas, kuru laikā esmu izaudzis kā bokseris un uzkrājis pieredzi. Katra došanās ringā ir bijis kā solītis uz augšu. Varētu teikt, ka katrai nākamajai cīņai gatavošanās sākās līdz ar manu pirmo treniņu un pirmo cīņu," turpināja bokseris.

Pašlaik Briedis gatavojas nākamajam solim uz augšu – jau 14. maijā "Arēnā Rīga" notiks līdz šim svarīgākā cīņa Brieža karjerā, kurā Latvijas vadošais bokseris cīnīsies ar Olanrevadžu Durodolu. Cīņas uzvarētājs kļūs par pretendentu čempiona jostai Pasaules Boksa padomes versijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!