Foto: F64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis parakstījis līgumu ar sporta atbalsta organizāciju "Main Events", trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atzina pats sportists.

"Aizbraucot uz Ameriku, parādīju sevi no tās labākās puses, un tas droši vien bija pēdējais grūdiens, lai parakstītu līgumu," stāstīja Briedis, atzīstot, ka tas ir viņa pirmais nopietnais līgums.

"Main Events" parakstījis līgumu vien ar 13 pasaules bokseriem, no kuriem viens ir Latvijas sportists Briedis.

"Amerikā ir vienalga, no kurienes tu esi. Eiropā ir mazliet grūtāk - Vācijā jābūt vācietim, Polijā jābūt polim, lai vietējā televīzija gribētu pārraidīt noteiktā sportista cīņas," skaidroja Briedis. "Savukārt Amerikā var parakstīt līgumu neatkarīgi no nacionalitātes, vienkārši jābūt labam sportistam."

Briedis savu pirmo "Main Events" organizēto cīņu varētu aizvadīt šī gada jūnija beigās vai jūlija sākumā, kad spēkotos ar vienu no pasaulē labākajiem bokseriem.

"Šī promotieru grupa dod uzreiz spēcīgus pretiniekus. Ja tu vari, tad tu dari. Ja nevari, tad - uz redzēšanos," stāstīja Latvijas bokseris. "Viņi teica - mēs dodam pretinieku, mēs dodam naudu, mēs dodam televīziju, tālāk pats domā, ko darīsi."

Parakstot līgumu ar atbalstītāju organizāciju, sportistam tiek paredzētas vairāk cīņas. Tiesa, Briedis pauda, ka no savas policista profesijas neatteiksies. "Valsts darbs ir kā mans mugurkauls, atšķirībā no sporta tas būs vienmēr."

Kā ziņots, Briedis savā šī gada pirmajā cīņā jau piektdien, 10.aprīlī, Vācijā sacentīsies ar vietējo sportistu Bjeru Blaški.

Duelis būs reitinga cīņa, tāpēc netiks apdraudēta Brieža pasaules čempiona josta Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā otrajā smagajā svarā.

Pašlaik 36 gadus vecais Blaške 2010.gadā kļuva par Pasaules Boksa federācijas (WBF) internacionālo čempionu, tomēr gadu vēlāk šo titulu zaudēja. Viņš savā profesionālajā karjerā aizvadījis vien 15 cīņas, gūstot deviņus panākumus.

Šī gada ievadā Briedis aizvadīja divas nedēļas garu treniņnometni ASV, kur trenējās ar krievu bokseri Sergeju Kovaļovu, kurš ir pašreizējais pasaules čempions Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijās.

Savukārt savā iepriekšējā cīņā Briedis pērn novembrī Liepājā pieveica Beļģijas pārstāvi Ismailu Abdulu, aizstāvot savu IBA čempiona jostu.

Briedis profesionālajā karjerā, ieskaitot "Bigger's Better" komercsacensības, uzvarējis 25 cīņās, 16 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi. Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvariem, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!