Foto: F64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, kurš Frankfurtē bez grūtībām jau otrajā raundā pieveica pieredzējušo Ungārijas bokseri Lāslo Hubertu, šo cīņu varēja noslēgt daudz ātrāk, jo latvietis savu pretinieku nedaudz pasaudzēja, Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta studija" atklāja pats sportists.

"Sākotnēji bija paredzēts, ka mans pretinieks būs krievs Maksims Vlasovs, kurš ir pasaules TOP 29 bokseris. Viņš teica, ka mani uzvarēs, bet tad viņa treneris manam menedžerim atsūtīja garu vēstuli par to, ka tomēr viņš nav gatavs boksēties," atklāja Briedis. "Tad mums ātri nācās meklēt citu pretinieku, un šis [Huberts] bija piemērots pēc reitinga, un viņam bija daudz vairāk profesionālo cīņu nekā man, līdz ar to arī pieredze lielāka."

"Kad viņam trāpīju pirmo sitienu sēriju, viņam bija pirmais nokdauns. Treneris man teica, lai nedaudz piebremzēju un lai tas viss nebeidzas jau pirmajā raundā. Diemžēl, kaut ko tādu savā karjerā darīju pirmo reizi. Es biju plānojis, ka šī cīņa būs sakarīgs pārbaudījums man, un es tam nopietni gatavojos," savu vilšanos par aizvadīto cīņu neslēpa Briedis.

"Manā svaru kategorijā ir daudz labu bokseru, un mēs tagad strādāsim, lai aizvadītu labas cīņas pret labiem pretiniekiem," uzsvēra latviešu bokseris.

Tāpat Briedis atklāja noslēpumu, ka Manuels Čarra gribot revanša cīņu Latvijā: "Es nezinu vai tās ir tukšas runas, bet es esmu gatavs parādīt viņam vēlreiz, ka varu uzvarēt."

Briedis parakstījis līgumu ar sporta atbalsta organizāciju "Main Events", taču līdz šim pusgada garumā saņemti tikai solījumi. Briedis un viņa pārstāvji organizācijai devušu laiku līdz 1. decembrim, lai tā noorganizē augta mēroga cīņu. "Viņi vēlējās, lai es boksēju supersmagsvaros, jo neesot man pretinieku, bet es atteicos, jo esmu noslēdzis līgumu līdz 91 kilogramam," skaidroja Briedis. "Daudzi no viņiem ir aizgājuši projām, pie citiem lielākiem organizatoriem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!