Foto: F64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis pirms novembrī ieplānotās titula cīņas nākamajā nedēļā Vācijas pilsētā Frankfurtē spēkosies ar Ungārijas pārstāvi Čabu Fauru, pastāstīja latvieša pārstāvis Raimonds Zeps.

Cīņa pret 24 gadus veco Fauru 29 gadus vecajam briedim būs reitinga ieskaites mačs, kura galvenais uzdevums ir palīdzēt latvietim pilnībā atkopties no rokas traumas un atgūt sacensību garšu ringā.

"Mums bija izdevība šo cīņu aizvadīt kaut vai ar mērķi uzturēt Briedi labā formā. Pēc iepriekšējās cīņas viņš juta, ka pauze starp iziešanu ringā bijusi pārāk ilga, tāpēc viņš bija pazaudējis cīņas pavedienu," skaidroja Zeps. "Galvenais uzdevums šajā cīņā būs sajūtu atgūšana. Tā ir paredzēta līdz sešiem raundiem, tomēr redzēsim, cik no tiem ungārs izturēs."

Faurs savas karjeras laikā aizvadījis desmit cīņas, uzvarot sešās no tām (divās ar nokautu), trijās piedzīvojot zaudējumus ar nokautu un vienā cīnoties neizšķirti.

Cīņa Frankfurtē risināsies 26.septembrī.

Savu iepriekšējo cīņu Briedis aizvadīja 26.jūlijā "Ķīpsalas" hallē, kad ar tehnisko nokautu uzvarēja ugandieti Džoiju Vegasu un tika pie Pasaules Boksa padomes (WBC) Baltijas čempiona jostas. Latvijas pārstāvim tā bija pirmā cīņa šajā gadā, jo februāra sākumā Briedis iedzīvojās kreisās rokas spieķa kaula galviņas stresa lūzumā.

Zeps skaidroja, ka no rokas traumas Briedis ir pilnībā atkopies, tomēr pēc veiktās operācijas sajūtas ringā un darbības ar kreiso roku ir pamainījušās, tāpēc nepieciešams laiks, lai ar pārmaiņām aprastu.

Pēcāk novembrī Briedim ieplānota jau daudz nopietnāka cīņa, kurā viņš aizstāvēs pasaules čempiona jostu Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā otrajā smagajā svarā. Pašlaik joprojām notiek darbs pie tā, lai šī cīņa risinātos Liepājā, bet nākotnes kontekstā šis duelis paredzēts kā solis "grandiozu mērķu" virzienā, izcēla Zeps.

Briedis savā profesionālajā karjerā, ieskaitot "Bigger's Better" komercsacensības, uzvarējis 23 cīņās, 15 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi. Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvaru kategorijas, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!