Kaut Latvijas labākajam bokserim Mairim Briedim svētdien ļoti pārliecinoši izdevās sakaut Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Deniju Venteru, jaunais Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) Interkontinentālās čempiona jostas īpašnieks joprojām uzskata, ka šis bija viens no viņa nopietnākajiem pretiniekiem līdzšinējā karjerā.

Kā ziņots, "Arēnā Rīga" notikušajā duelī Briedis uzvarēja jau otrajā raundā - neilgu brīdi pēc tam, kad savu pretinieku bija aizsūtījis nokdaunā, kļūstot par IBF Interkontinentālo čempionu smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Kā jau ierasts, Briedis cīņu sāka uzmanīgi, tomēr tāpat pretinieku jau pirmajā raundā izdevās pirmoreiz aizsūtīt nokdaunā.

"Trenera nosacījumi bija sākt lēnām un tad pamazām skatīties pēc situācijas. Pirmajā nokdaunā bija atstrādāta kombinācija - ķert viņa kreiso sitienu pretsitienā ar labo roku un tā arī sanāca," cīņu atcerējās Briedis.

Latviešu bokseris savā profesionālajā karjerā 19 cīņās izcīnījis 19 uzvaras, 16 reizes pretiniekus nokautējot. Smagā svara kategorija ir pēdējā pirms supersmagā, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru. Lielāko daļu savu uzvaru Briedis guvis ļoti pārliecinoši, kas daudziem liek smīkņāt par viņa pretinieku spēku, tomēr latvietis uzskata, ka Venters bija nopietns oponents.

"Viņš bija boksējis deviņus raundus ar olimpisko čempionu, kā arī savās iepriekšējās cīņas uzvarējis. Pēc šāda iznākuma varam vien secināt, ka man vienkārši bija labāka sagatavošanās, laba komanda, treneri, fizioterapeiti," uzskata bokseris. "Pretinieks nebija vājš un arī rangā atrodas pietiekami augsti. Speciālisti sapratīs, ka šis bija viens no maniem nopietnākajiem pretiniekiem."

Briedis pagaidām nekomentēja savus nākotnes plānus, kā arī neizteicās par līgumu ar sporta atbalsta organizāciju "Main Events", kas tika noslēgts gandrīz pirms gada, tomēr tā arī nav sācis pilnvērtīgi darboties.

"Par nākamajām cīņām jāprasa menedžerim, kuram jāsarunā nopietni pretinieki. Tagad esam IBF rangā, skatīsimies, kas būs tālāk, bet šis nav mans darbs," stāstīja bokseris, kurš pagājušajā nedēļā nokļuva mediju uzmanības lokā, kad Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempions smagajā svarā Grigorijs Drozds no Krievijas publiski aicināja latvieti iemācīties pieklājību. "Preses konferencē man ar humoru vajadzēja pievērst Drozda un Denisa Ļebedeva uzmanību. Pievērsām. Tagad redzēsim, kas notiks tālāk."

Pašlaik IBF pasaules čempiona tituls smagajā svarā pieder argentīnietim Viktoram Emilio Ramiresam, kurš to ieguva pēc kubieša Hoana Pavlo Ernandesa atteikšanās aizvadīt aizstāvēšanas cīņu.

Pērn pavasarī Briedis parakstīja līgumu ar sporta atbalsta organizāciju "Main Events", tomēr pilnvērtīga abu pušu sadarbība joprojām nav sākta. Vēl nesen netika izslēgta iespēja pārtraukt līgumu, bet pēdējā laikā Brieža pārstāvji nav komentējuši, kā attīstās situācija šajā jautājumā.

Pērn Briedis aprīlī un jūnijā pieveica vāciešus Bjernu Blaški un Emri Altintasu, turpinājumā nokautēja pazīstamo Vācijas sportistu Manuelu Čarru, bet novembrī bez grūtībām pieveica arī pieredzējušo Ungārijas bokseri Lāslo Hubertu.

Briedim pašlaik pieder arī mazāk nozīmīgā pasaules čempiona josta Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!