Foto: LETA

Bokseris Mairis Briedis plāno atvērt savu boksa skolu, kas varētu atrasties basketbolista Kristapa Porziņģa plānotajā sporta centrā Rīgā, ceturtdien intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica Briedis.

Briedis atklāja, ka plāno izveidot savu boksa skolu, lai dotu jaunajiem bokseriem padomus un iespējas attīstīties. Briedis jau ir vizualizējis, kāda izskatīsies viņa sporta skolas zāle un kā tā būs iekārtota. Pēc Brieža teiktā, Rīgā sporta centru plāno izveidot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Kristaps Porziņģis, un šajā centrā, visticamāk, arī atradīsies Brieža boksa skola.

Pagājušās nedēļas nogalē Briedis pieveica Vāciju pārstāvošo Marko Huku, tiekot pie Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas pirmajā smagajā svarā. Kā intervijā teica Briedis, pirms atbildīgās cīņas sagatavošanās periodā sports viņam "bijis līdz kaklam, bet tagad jau atkal gribas trenēties".

"Treneris vēl neatļauj trenēties, nedēļu jāpaciešas. Par laimi, riba pēc cīņas ir vesela, bet plīsis ir skrimslis. Visticamāk, 12. raundā pats sev pārlauzu skrimsli, jo ar lielu spēku gribēju trāpīt Hukam. To brīdi jutu un dzirdēju krakšķi. Sajūta, ka viena riba otrai palīda apakšā, tobrīd bija grūti elpot. Bet bija adrenalīns, gāja karsti, tāpēc spēju izturēt," cīņas pēdējo raundu atceras Briedis.

Pirms cīņas Briedis bijis 100% koncentrējies cīņai un zālē esošie skatītāji devuši papildus enerģiju. Bokseris norāda, ka cilvēkiem ir tā enerģētika, kas palīdzot cīņās un esot kā stimuls.

Dažas dienas pirms cīņas kļuva zināms, ka bokseri cīnīsies par pilnvērtīgu WBC čempiona jostu, kas devis Briedim papildus stimulu. "Papildus atbildība un stress, bet treneris teica, ka no tā jau Huks nemainās, pretinieks paliek tas pats, un tad nomierinājos. Bet čempiona josta ir čempiona josta. WBC josta bija sapnis, kas tagad ir piepildījies. Visu cīņu boksējām uzmanīgi, lieki neriskējām. Es negāju tuvāk uz sitienu apmaiņu, vairāk darbojāmies taktiski."

Brieža komanda cīņas vietā Dortmundē izvēlējās dzīvot nostāk un neafišēja savu atrašanās vietu, lai nebūtu nepatīkami pārsteigumi. Tā kā Dortmundē Latvijas bokseris un viņa komanda tā jau saskārās ar dažādām nepatīkamām lietām no rīkotāju puses, tad izvēle dzīvot citur bijusi pareiza, uzsvēra Briedis. "Citam murgs, bet man tas bija pārbaudījums, jauna pieredze," piebilst Briedis.

Cīņas laikā Huks boksējies netīri, ko bija gaidījis Briedis un viņa komanda. Profesionālās karjeras sākumā Briedis bija uzaicināts uz Vāciju, kur aizvadīja sparingus ar tā laika pasaules čempionu Huku. Latvijas bokseris atceras, ka arī tad vācietis jau cīnījies diezgan netīri.

Pēc uzvaras Briedis saņēmis apsveikumus ne tikai WBC vadības, bet arī no amerikāņu promouteriem, ar kuriem savulaik latvietis uzsāka sadarbību. Toreiz ASV pārstāvji tā arī nesarīkoja Briedim nevienu cīņu, bet latvietis ar savu komandu tagad ticis līdz WBC pasaules čempiona titulam. "Neko darīt. Ja vilciens ir aizbraucis, tad ir aizbraucis. Man ir sava komanda, sapņu komanda. Ja cilvēki nav varējuši vai nav gribējuši palīdzēt, tad neko darīt. Tagad eju ar savu komandu, un uzskatu, ka ejam pa pareizo ceļu. Un viss būs kārtībā. "

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!