Foto: LETA
Organizatori cer, ka tieši pēc mēneša gaidāmajā Latvijas boksera cīņā ar nigērieti Olanrevaju Durodolu, lai kļūtu par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu, izdosies atvērt arī "Arēnas Rīga" otro stāvu, turklāt cīņu, iespējams, varēs vērot arī kādā televīzijā Latvijā, ceturtdien preses konferencē pastāstīja sportista pārstāvis Raimonds Zeps.

Jau vēstīts, ka Briedis vienojies par cīņu pret Durodolu, lai kļūtu par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem). Ilgstoši nebija skaidrības, vai Latvijā līdz šim nebijuša līmeņa cīņai izdosies savākt nepieciešamo finansējumu, tomēr tagad viss ir apstiprināts oficiāli.

"Par 100 procentiem varam apstiprināt, ka pasākums notiks. Tam bija nepieciešams diezgan liels finansējums, kas pilnā apmērā vēl nav savākts, taču lielāko daļu esam ieguvuši. Trūkstošo daļu varam savākt līdz pasākuma norisei, tāpēc oficiāli varam izziņot, ka 14.maijā būs cīņu vakars ar Maira Brieža dalību," stāstīja Briedis. "Esam saņēmuši daudz zvanu par piedāvājumiem palīdzēt pasākuma rīkošanā. Pasākums solās būt grandiozs. Tāpat esam pārliecināti, ka neviens mīnusos nepaliks."

Zeps atgādināja, ka lielu daļu ieņēmumu organizatoriem veidos arī biļešu pārdošana.

"Ceram, ka varēsim atvērt arī "Arēnas Rīga" otro stāvu. Ir patīkami, ka pasākuma rīkošanai pieslēdzas arī dalībnieki sabiedriskā kārtā. Ir labi priekšnoteikumi, ka nepieciešamā nauda tiks savākta," teica Zeps. "Cīņas budžetu veido sponsori, biļešu tirdzniecība un televīzijas tiesību pārdošana. Cīņu rādīs "Match TV", un risinās sarunas ar kādu no Latvijas televīzijām. Nezinu, vai vienosimies vai nē, bet ir laba priekšnojauta, ka tas izdosies. Patlaban lielākie atbalstītāji ir "SMScredit.lv" un "TM Security", bet līdz pasākuma būs vēl sponsori."

"Šī cīņa nav biznesa projekts, bet gan iespēja Mairim cīnīties un sasniegt savus sportiskos mērķus. Budžeta sadalījums ir tāds, no kura esošais čempions paņem vienu daļu, pretendents - otru. Pretinieka apmaksa nāk no mūsu puses, kā jau pirms tam minēju, tas ir sešciparu skaitlis. Primārais uzdevums ir apmaksāt visus izdevums. Apbižots neviens netiks," stāstīja Zeps, atklājot, ka Briedis šajā duelī cīnīsies par WBC Sudraba jostu, kas pašlaik pieder Durodolu.

"Pozitīvi, ka Latvijā notiek šāda veida cīņas. Tā no manas puses ir liela atbildība," neslēpa Briedis, kurš jau ceturtdien sācis sparinga treniņus, turklāt tiem bijis grūti atrast partnerus. "Nezinu, vai Durodolu ir izturīgāks, bet fiziski spēcīgāks vizuālā, tehniskā un sitienu izpildes ziņā gan. Viennozīmīgi, viņš ir stiprākais pretinieks, kas man bijis. Jebkurš pretinieks var būt neizzināms un bīstams cīņai."

Kā atklāja Brieža menedžeris Els Siesta, nākamnedēļ sportistam palīdzēs sparinga partneri no Polijas un Beļģijas, bet pēc tam ieradīsies arī kāds Krievijas bokseris.

"Ja mēs ejam uz noteiktu mērķi, nevaram izvēlēties, bet ir jāiet taisni un līdz galam. Patīkami, ka sagatavošanās periods notiek mājās un varu pabūt kopā ar ģimeni, bērniem un komandu," teica Briedis.

"Mūsu platuma grādos šāda mēroga pasākums notiek ļoti reti. Iesakām ikvienam nākt un atbalstīt Mairi klātienē, arī uzrakstot kādu novēlējumu sociālajos tīklos. Šis šovs ir panākts ar sportiskiem panākumiem, un tā mērķis nav gūt peļņu," atzina arī Latvijas Profesionālā boksa komisijas pārstāvis Guntars Varnelis. "Mairis Latvijā boksu pacēlis divreiz augstākā līmenī, jaunieši nāk uz treniņiem, pamet datorus un dodas uz sporta zālēm."

Kā ziņots, līdzšinējam čempionam WBC versijā krievam Dmitrijam Drozdam, kurš guvis traumu, ir noņemts tituls, tāpēc tiks aizvadītas divas cīņas, kurās noskaidros pretendentus, kas kvalificēsies duelim par čempiona titulu. Brieža un Durodolas dueļa uzvarētājs spēkosies pret Ilungu Makabu no Kongo vai Toniju Beljū no Lielbritānijas, kuri 16.maijā savā starpā noskaidros otru obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu WBC versijā.

Briedis savā profesionālajā karjerā 19 cīņās guvis 19 uzvaras, 16 reizes pretinieku nokautējot. Tikmēr 35 gadus vecais Durodols 24 cīņās guvis 22 panākumus, turklāt 20 reizes spējis uzvarētos dueļus noslēgt priekšlaicīgi.

Savā iepriekšējā cīņā Durodols novembrī uzvarēja vienu no populārākajiem krievu bokseriem Dmitriju Kudrjašovu, kurš pirms tam bija uzvarējis visos 18 karjeras dueļos. Turklāt šo uzvaru Durodols guva "pretinieka laukumā" Kazaņā, nopelnot WBC Sudraba jostu.

Profesionālajā boksā Durodols debitēja tikai 2011.gadā, bet amatieru karjerā viņa spilgtākais sasniegums ir dalība 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Smagā svara kategorija ir pēdējā pirms supersmagā, un tieši tajā latvietis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru. Savā iepriekšējā cīņā Briedim februārī "Arēnā Rīga" ļoti pārliecinoši izdevās sakaut Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Deniju Venteru, kļūstot par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) starpkontinentālās čempiona jostas īpašnieku smagajā svarā.

Pērn Briedis aprīlī un jūnijā pieveica vāciešus Bjernu Blaški un Emri Altintasu, turpinājumā nokautēja pazīstamo Vācijas sportistu Manuelu Čarru, bet novembrī bez grūtībām pieveica arī pieredzējušo Ungārijas bokseri Lāslo Hubertu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!