Foto: LETA

Latviešu bokseris Mairis Briedis sestdien Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņā pret ukraini Oleksandru Usiku ne tikai centīsies nosargāt sev piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu pirmajā pussmagajā svarā (līdz 90,7 kg), bet no pretinieka iegūt Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostu.

Abiem bokseriem pieder pa vienai no četrām prestižākajām jostām profesionālajā boksā, tomēr abu ceļš līdz tituliem bijis krietni atšķirīgs. Turklāt Latvijas boksera gadījumā, profesionālajā boksā diezgan unikāls ceļš, skaidro Brieža pārstāvis Raimonds Zeps.

"Pirmais vārds, kas nāk prātā (runājot par Brieža ceļu) ir celmlauži. Tas attiecas pilnīgi uz visu. No vienas puses, tas bija interesantākais visā šajā ceļā, jo mēs neredzējām kopējo boksa bildi tik labi un nevarējām saprast, kā nonākt līdz tam mērķim. Latvijā profesionālajā boksā nebija tik lielu tradīciju. Mums vienkārši nebija cilvēku, kas pasaka pareizi kaut ko priekšā, ko un kā darīt. Tiesa, "padomdevēju" gan bija daudz un dažādi," Brieža grūto ceļu uz popularitātes un respekta iegūšanas virsotni atceras Zeps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!