Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas (WBSS) smagā svara kategorijas turnīra pirmajā kārtā cīnīsies ar Noelu Mikaeljanu no Vācijas, liecina turnīra organizatoru publicētā informācija.

Briedis WBSS turnīrā šogad izlikts ar pirmo numuru un ir galvenais favorīts. WBSS draftā par viņa pirmo pretinieku kļuvis Mikaeljans, kurš karjeras laikā 24 cīņās izcīnījis 23 uzvaras. Desmit reizes viņš uzvarējis ar nokautu. Savukārt Brieža kontā ir 24 uzvaras 25 cīņās, bet 18 reizes latvietis nokautējis pretiniekus.

Mikaeljans boksa pasaulē pazīstams arī kā Noels Gevors. Viņš ir Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jaunatnes čempions un pašreizējais "WBO International" čempions. 27 gadus vecajam Mikaeljanam tiek prognozēta spoža nākotne boksā, un ringā viņš izceļas ar savu prātu, ātrumu, kāju darbību un spēju noslēgt cīņu ar vienu sitienu.

Aizvadītajā sezonā Briedis WBSS turnīrā sasniedza pusfinālu, kurā piekāpās nākamajam Muhameda Ali trofejas ieguvējam Oleksandram Usikam.

WBSS turnīrā ar otro numuru izlikts ir Juniers Dortikoss no Kubas (22-1; 21 nokauts), un viņa pretinieks pirmajā kārtā būs polis Mateušs Masternaks (41-4; 28 nokauti). Cits Polijas bokseris Kšištofs Glovackis (30-1; 19 nokauti) ir izlikts ar trešo numuru, bet viņa pretinieks būs krievs Maksims Vlasovs (42-2; 25 nokauti). Savukārt Ruslans Faifers (23-0; 16 nokauti) no Krievijas cīnīsies ar amerikāni Endrū Tabiti (16-0; 13 nokauti).

"Mums ir lielisks bokseru sastāvs ar astoņiem čempiona titula pretendentiem. Smagā svara kategorija ir viena no aizraujošākajām. Tikai paskatieties aizvadītās sezonas neticamās cīņas. Tāpēc mēs nespējam sagaidīt jauno sezonu," teica WBSS organizators Kalle Zauerlands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!