Foto: Reuters/Scanpix
Pašreizējajam čempionam Pasaules Boksa padomes (WBC) pirmajā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā Tonijam Beljū no Lielbritānijas radušās problēmas sarunāt cīņu ar savu tautieti Deividu Heju, kura finansiālās prasības esot pārāk augstas.

Beljū oktobrī sekmīgi pirmo reizi aizstāvēja savu WBC titulu, taču uzreiz pēc dueļa viņš izteica gatavību cīnīties ar Heju, kurš sacenšas kategoriju smagākā divīzijā. Tiesa, pēc WBC noteikumiem Beljū līdz nākamā gada martam jāaizvada cīņa ar šīs jostas obligāto pretendentu latvieti Mairi Briedi, taču brits to nesteidz darīt.

Tā vietā Beljū lūkojas pēc bokseriem, pret kuriem viņš varētu nopelnīt lielāku naudu, turklāt pašlaik sarunas notiek ar Heju. Tās gan pašlaik nonākušas strupceļā, turklāt pašreizējais WBC čempions savu tautieti nosaucis par pārāk mantkārīgu.

"Mani šajās sarunās neviens neterorizēs. Šobrīd starp abām pusēm notiek sarunas, taču manai karjerai nav jārotē ap Heju. Viņš mani kaitina, bet viņa prasības kļūst smieklīgas," laikraksts "The Sun" citē Beljū. "Negribu tikt iegrūsts tur, kur nevēlos būt. Man neviens nenorādīs, ko darīt. Saprotu savu pozīciju, zinu savu vērtību un to, kas es esmu un ko varu piedāvāt."

"Esmu WBC pasaules čempions, kurš titulu ieguva un aizstāvēja pret bokseriem, kuri iepriekš nebija zaudējuši ne reizi," izteicās Beljū, kurš cīņā ar Heju vēlas saņemt lielāko daļu no honorāra.

Tikmēr Hejs savu nākamo cīņu bija iecerējis aizvadīt 10.decembrī, turklāt jau bija rezervējis stadionu Kārdifā. Tomēr nu bokseris šīs vietas vadītājiem pateicis, ka cīņu neaizvadīs.

Tiek vēstīts, ka cīņu ar Beljū vēlas organizēt Heja paspārnē esoša kompānija, kamēr otra puse tam neesot ar mieru piekrist un grib izmantot sev ierasto atbalstītāju pakalpojumus.

Ja Beljū aizvadīs cīņu pret Heju, viņam tas būs jādara smagākajā svara kategorijā, kas nozīmē, ka līdz ar to, visticamākais, nāktos atteikties no WBC čempiona jostas.

Beljū karjeras laikā uzvarējis 28 no 31 cīņas, 18 no tām noslēdzot ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!