Foto: LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis desmit nedēļu ilgajā treniņnometnē pirms cīņas ar vācieti Marko Huku ir kļuvis vispusīgāks un izturīgāks, tāpēc pretiniekam pēc sestā raunda būs ļoti grūti izrādīt cienījamu pretestību latvietim, piektdien atklātajā treniņā teica treneris Sandis Kleins.

Briedis piektdien noslēdza sparingu sesiju un aizvadīja atklāto treniņu, pēc kura viņa treneris Kleins pastāstīja par aizvadīto sagatavošanās ciklu.

"Šis sagatavošanās posms bija smagāks nekā iepriekšējie. Treniņnometne bija desmit nedēļas gara, iesākām ar gariem apjoma darbiem – ar peldēšanu un ar skriešanu. Ja kādreiz strādājām raundos, tad tagad treniņš bija divas stundas garš. Strādājām, kamēr lietas, kuras nesanāk, sāka sanākt. Kādreiz latvieši ar mums neboksējās, bet tagad pretī bija Nikolajs Grišuņins, Ričards Bolotņiks un vēl viens jaunais talants, 17 gadus vecs smagsvars," stāstīja Kleins, piebilstot, ka sparingos ļoti palīdzēja arī vairāki ārzemju bokseri. "Paldies Marko Hukam, ka viņš piekrita ar mums cīnīties, jo Tonijs Beljū nolēma no mums izvairīties."

"Vienā treniņā visu laiku boksējām desmit raundus, bet kopā pēdējās nedēļās saboksējām 94 raundus, neskaitot piektdienas treniņu. Treniņnometnes laikā kopā varētu būt saboksēti 140 raundi. Tik daudz nekad nav bijis. Paldies, ka visi izturēja. Apjomu var uzlikt jebkādu, galvenais, lai veselība iztur. Uzskatu, ka Mairis nākamnedēļ būs savā labākajā sportiskajā formā. Pirms tam viņš tā nekustējās, kā tagad," turpinājumā sacīja treneris. "Mēs neboksējāmies katru dienu. Bokss bija trīs reizes nedēļā, četras reizes nedēļā bija izturības treniņi. Tagad pasaulē visi pāriet uz izturības uzlabošanu, jo tikai bokseri ar izturību vinnē. Bokseris var būt ļoti labs trīs raundus, bet, ja viņš piekūst, tad nevar pakustēties un zaudē. Tāpēc bokss par daudz nevar būt."

Kleins pārāk daudz neanalizēja Huka iepriekšējās cīņas, jo viņš līdz šim boksējies ļoti vienveidīgi, taču treneris ļoti cītīgi pētīja Brieža darbības ringā iepriekšējos boksa mačos.

"Huka cīņas sākumā skatījos, bet pēc tam vairs to nedarīju. Huks neko jaunu nedara, nedomāju, ka viņš darīs kaut ko citu ar jauno treneri Oktaju Urkalu. Zinu, ka viņš treniņnometnē boksējās trīs reizes mazāk nekā mēs. Arī trenējās viņš viennozīmīgi mazāk, jo nav daudz bokseru, kas trenētos kā mēs. Vairāk labojām Maira kļūdas," stāstīja Kleins. "Arī Huks būs redzējis Maira iepriekšējas kļūdas, tāpēc man neinteresē, ko Huks darīs, jo es zinu, ko mēs varam izdarīt. Ja Mairis nepieļaus vecās kļūdas, tad Hukam pēc sestā raunda nebūs nekādu variantu."

"Viņa pēdējā cīņa ar Dmitro Kučeru bija ļoti skumja, es pat to nevarēju noskatīties. Viņš tik lēni boksējās, es nezinu, kāda līmeņa bokss tas bija. Mēs aizbrauksim un parādīsim pasaules līmeņa boksu," solīja latvieša treneris.

Sparinga partneri, ar kuriem Briedis bija strādājis pirms tam, teica, ka Mairis ringā izskatās pilnībā citādāk, jo tagad viņš kustoties uz visām pusēm, nevis tikai vienu. Sparinga treniņos bija uzstādījums, lai pretinieki ar Briedi boksētos kā Huks.

"Es sparinga partneriem arī pateicu, kas viņiem ir jādara un kur jāsit. Teicu, lai sit tur, kur Mairim ir grūtāk un neērtāk, jo tā viņš iemācās strādāt no visām pozīcijām, lai zinātu, kas jādara," stāstīja Kleins. "Protams, ka no sitieniem pa pakausi un netīrā boksa nevarēs nekur izbēgt. Huks iepriekšējā cīņā tāpēc arī salauza roku, jo sita pretiniekam pa pakausi. Tas ir atsevišķs stāsts, par kuru runāsim pirms cīņas brīfingā ar organizatoriem un tiesnešiem."

Brieža treneris Kleins uzsvēra, ka viņš apmierināts ar izdarīto darbu aizvadītajās desmit nedēļās. Tāpat viņš uzskata, ka Hukam iespēja uzvarēt Briedi būs tikai pirmajos četros raundos.

"Hukam būs varianti tikai pirmajos raundos. Taktiku mēs varam atrunāt, bet, kad iziet ringā, tad ir spriedze. Visgrūtākā būs nākamajā nedēļa, jo būs jāieiet tajā svarā. Principā, gribētos boksēties ātrāk, bet ir jāgaida. Vēl būs atklātie treniņi, preses konferences – tas viss izsit ārā no sliedēm. Ļoti pareizi jānodzīvo pēdējā nedēļa," teica Kleins. "Es nevaru pateikt, ka Huks viennozīmīgi boksēsies tā un tā. Viņam tomēr ir cits treneris, Huks arī nesen pateica, ka neies virsū Briedim. Tikai pēc pirmā raunda mēs redzēsim visu, ko viņš darīs. Uz pirmo raundu plānu nebūs, jo tajā ir jāsajūt rings, jāsajūt sevi, jāsajūt publika un atmosfēra."

Brieža cīņa ar Huku norisināsies 1. aprīlī Vācijas pilsētā Dortmundē. Sportisti sacentīsies par Pasaules Boksa padomes (WBC) pagaidu čempiona titulu pirmā smagā svara (līdz 90,7 kilogramu) kategorijā un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!