Foto: Reuters/Scanpix

Bulgārijas Svarcelšanas federācija (BSF) vērsusies pie līdzjutējiem ar finansiālas palīdzības lūgumu, lai samaksātu sodu par dopinga lietošanas gadījumiem.

Aicinājums palīdzēt ar naudu publicēts BSF mājas lapā internetā.

"Soda nesamaksāšanas gadījumā sportisti var zaudēt tiesības piedalīties starptautiskās sacensībās," teikts federācijas paziņojumā.

BSF līdz 18. jūnijam Starptautiskajai Svarcelšanas federācijai (IWF) ir jāsamaksā 250 tūkstošus dolāru liela soda nauda par masveida dopinga pārkāpumiem. Kā ziņojām, 2017. gadā Bulgārijas svarcelšanas izlase uz gadu tika pilnā sastāvā diskvalificēta no starptautiskām sacensībām, kad 2015. gada martā ņemtajās analīzēs 11 izlases sportistu analīzēs tika atrasts anaboliskais steroīds stanozolols. Šī pārkāpuma dēļ Bulgārijas svarcēlājiem bija liegts startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Par dopinga pārkāpumiem diskvalificētas bija arī Krievijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Ķīnas, Moldāvijas, Kazahstānas, Turcijas un Ukrainas Svarcelšanas federācijas, un šo valstu sportisti nepiedalījās 2017. gada pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!