Foto: stock.xchng
Galda tenisists Reinis Burģis vienīgais no Latvijas pārstāvjiem trešdien pārvarēja Polijā notiekošā Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtu.

Vīriešu vienspēļu kvalifikācijas kārtas cīņā Burģis ar 4-1 (10:12, 11:3, 13:11, 11:4, 11:5) uzvarēja Ili Prestreši no Kosovas, nodrošinot vietu izslēgšanas spēļu pamatturnīrā, kura pirmās kāras mači norisināsies ceturtdien.

Tikmēr zaudējumus kvalifikācijas kārtā piedzīvoja Artūrs Reinholds un Oļegs Kartuzovs.

Reinholds ar 0-4 (7:11, 6:11, 4:11, 2:11) zaudēja serbam Draganam Subotičam, bet Kartuzovs ar 0-4 (9:11, 8:11, 8:11, 3:11) piekāpās norvēģim Espenam Ronebergam.

Tāpat Burģis pārī ar Kartuzovu piedzīvoja neveiksmi dubultspēļu sacensību kvalifikācijas kārtā, kad Latvijas duets ar 0-3 (6:11, 7:11, 0:11) zaudēja poļiem Jakubam Dijasam un Konrādam Kulpam.

Interesanti, ka Reiņa Burģa brālis Matīss Burģis, kurš ir izlases nominālais līderis, turnīrā startēja ar savainojumu, kura dēļ nebija spējīgs pilnvērtīgi iesaistīties komandu sacensībās, kurās Latvijas vienība ieņēma 32.vietu.

Kā vēsta portāls "liepajniekiem.lv", Matīss Burģis vēl pirms Latvijas komandas pēdējās cīņas apakšgrupu turnīrā atsauca dalību no čempionāta.

Līdz ar to Latvijas galda tenisisti zaudēja vietu Izaicinājuma divīzijā un nākamajā gadā spēlēs Eiropas čempionāta vājākajā, Standarta, divīzijā, kamēr 24 labākās Eiropas komandas pēc čempionāta izspēles kārtības maiņas tiks sadalītas divās spēcīgākajās divīzijās pa 12 komandām katrā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā Latvijas izlase čempionātā izcīnīja 28.vietu, nodrošinot vietas saglabāšanu Izaicinājuma divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!