Foto: Handbola klubs Celtnieks
Rīgas "Celtnieka" handbolisti "SynotTip" Latvijas virslīgas spēlē piektdien ar rezultātu 40:32 (22:13) savā laukumā pārspēja MSĢ/LAT-98 komandu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Artūrs Lazdiņš, kurš guva 13 vārtus, bet pretiniekiem ar deviņiem precīziem metieniem atzīmējās Raivis Gorbunovs.

Rīdziniekiem šajā spēlē pārsvars piederēja jau no pirmajām minūtēm, pirmo puslaiku uzvarot ar rezultātu 22:13. Otrajā puslaikā mājinieku pārsvars turējās desmit punktu robežās, kas ļāva izcīnīt drošu uzvaru ar rezultātu 40:32.

Virslīgas kopvērtējumā galvgalī ar četriem punktiem ir Ludzas "Latgols", "Celtnieks" un "Tenax" komandas, taču dobelnieki aizvadījuši par maču mazāk.

Ceturtajā vietā ar trīs punktiem ir "Jūrmalas Sports", pa diviem punktiem izcīnījuši "Ogre"/"Miandum" un MSĢ/LAT-98 handbolisti, "Vaiņode" ieguvusi vienu punktu, bet ASK/LSPA pie punktiem vēl nav tikusi.

Čempionātā vispirms komandas izspēlēs divu apļu turnīru, bet pēc tam tiks sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (1.-4. vieta), gan otrais četrinieks (5.-8. vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet divas pārējās pirmā četrinieka komandas un divas labākās vienības no otrā četrinieka aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem trešo reizi pēc kārtas kļuva "Tenax", kas šajā pavasarī finālā ar 3-0 pārspēja "Celtnieku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!