Foto: AFP/Scanpix
Saistošā Latvijas vīriešu handbola čempionāta spēlē sestdien "Celtnieks"/LSPA savā laukumā ar 22:20 (10:11) uzvarēja Ludzas "Latgols" komandu, izvirzoties kopvērtējuma otrajā vietā.

Pirmajā puslaikā neviena no komandām nespēja iekrāt vērā ņemamu pārsvaru, bet otrā puslaika ievadā "Latgols" panāca 16:11 sev par labu. Vēl piecas minūtes pirms mača beigām viesi atradās vadībā ar 20:18, tomēr turpinājumā "Celtnieks"/LSPA guva četrus vārtus pēc kārtas, pretiniekus "sausā" atstājot kopumā septiņu minūšu un 12 sekunžu garumā.

Artūrs Lazdiņš uzvarētāju labā guva septiņus vārtus, tajā skaitā divus noslēdzošo minūšu laikā, bet "Latgols" rindās sešas reizes izcēlās Austris Tuminskis.

Citā sestdienas mačā astoto uzvaru tikpat spēlēs izcīnīja valsts čempioni Dobeles "Tenax", kas izbraukumā ar 42:17 (22:7) sagrāva "LAT-98" komandas jaunos handbolistus.

Ansis Bilkštis šajā mačā izcēlās 12 reizes, bet mājinieku sastāvā rezultatīvākais ar pieciem vārtiem bija Raivis Gorbunovs.

Čempionāta kopvērtējumā "Tenax" ir vienīgā, kas sezonu sākusi ar astoņiem panākumiem tikpat mačos un 16 iegūtiem punktiem, bet otro vietu ar desmit punktiem septiņās cīņās ieņem "Celtnieks"/LSPA. Tālāk seko Jūrmalas "Sports", "Ogre"/"Miandum" un "Vaiņode" ar astoņiem punktiem, bet "Latgols" ar sešiem punktiem deviņās spēlēs ieņem sesto vietu. Tikmēr pie četriem punktiem tikusi ASK/LU komanda, bet joprojām pie uzvaras nav izdevies tikt "LAT-98" vienībai.

Vīriešu turnīrā šosezon startē astoņas komandas, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, sacenšoties katra ar katru trīsreiz un kopumā regulārajā čempionātā aizvadot 21 spēli. "LAT-98" komanda spēlē bez vietas izcīnīšanas tiesībām un nepiedalīsies izslēgšanas turnīrā, taču iegūtie punkti pret šo komandu tiek skaitīti kopvērtējumā.

Regulārā čempionāta uzvarētājs automātiski iekļūs pusfinālā, bet komandas, kas izcīnījušas no otrās līdz septītajai vietai, sacentīsies ceturtdaļfinālā. Savukārt klubi, kas ceturtdaļfinālā piedzīvos zaudējumus, tiks sarindoti no piektās līdz astotajai vietai saskaņā ar regulārajā čempionātā izcīnītajām vietām. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas spēlē līdz divām uzvarām, finālā un spēlē par trešo vietu - līdz trijām uzvarām.

Tikmēr regulārā čempionāta pēdējās vietas īpašnieks aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas uzvarētāju, lai divu spēļu summā varētu uzzināt, kuram klubam būs tiesībām cīnīties virslīgā 2015./2016.gada sezonā.

Sestdien risinājās arī divas sieviešu čempionāta spēles, kurās LSPA savā laukumā ar 30:28 (14:11) uzvarēja "Latgols" komandu, bet Dobeles SS/REIR izbraukumā ar 37:25 (15:10) pārspēja Salaspils SS.

"Latgols" komanda, kas desmit minūtes pirms mača beigām varēja baudīt divu vārtu pārsvaru, tādējādi šķīrusies no kopvērtējuma pirmās vietas, kuru ieņēmusi Dobeles SS/REIR.

LSPA komandā rezultatīvākā ar 11 vārtiem bija Kristīne Kirejeva, "Latgols" sastāvā ar desmit precīziem metieniem izcēlās Inese Šlubčenko, Laura Ņeverovska guva 17 vārtus Dobeles vienības labā, bet Salaspils komandā ar 11 vārtiem atzīmējās Renāte Salmane.

Kopvērtējumā Dobeles SS/REIR ieņem pirmo vietu ar 11 punktiem septiņās spēlēs, "Latgols" seko ar desmit punktiem astoņos mačos, LSPA kontā ir deviņi punkti septiņās cīņās, čempionvienība Stopiņu NHK ieņem ceturto vietu ar astoņiem punktiem sešos mačos, bet "LAT-98" kontā ir seši punkti septiņās spēlēs. Četri punkti ir Salaspils SS komandai, bet "Skrīveri" cīnās bez panākumiem.

Šajā sezonā Latvijas sieviešu čempionātā piedalās septiņi klubi, kas ir par vienu vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Jaunpienācēja sacensībās ir "Skrīveru" komanda.

Čempionātā tiks aizvadīti trīs apļi, bet izslēgšanas spēļu pusfināliem automātiski kvalificēsies regulārā turnīra divas labākās komandas. Tikmēr vienības, kas izcīnīs no trešās līdz sestajai vietai, aizvadīs ceturtdaļfinālus, kur uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā, pusfinālā, finālā un spēlē par trešo vietu - sērija ritēs līdz divām uzvarām.

Kā zināms, aizvadītajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca "Tenax" handbolisti, finālā pārspējot "Ogri". Trešajā vietā ierindojās "Latgols". Tikmēr sieviešu turnīrā Stopiņu NHK handbolistes piedzīvoja tikai vienu neveiksmi, kad cieta zaudējumu finālsērijas pirmajā mačā. Pašā sērijā viņas pārspēja "Latgols" komandu ar 2-1, Latvijas čempionātā triumfējot pēc gada pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!