Foto: F64
Latvijas vīriešu florbola čempionāta finālsērijas pirmajā mačā sestdien pašreizējie čempioni "Cēsu alus"/"Lekrings" izbraukumā ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja "Lielvārdi".

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 1-0 cēsnieku labā.

Ar gūtiem vārtiem pirmajā un otrajā trešdaļā divu vārtu vadību viesiem dāvāja Andris Malkavs un Toms Rīsmanis, tomēr līdz otrās trešdaļas beigām 2:2 panāca Artūrs Skadiņš un Artis Savins. Trešās trešdaļas ievadā Aivis Kusiņš vadībā izvirzīja jau mājiniekus, bet neizšķirtu četras minūtes vēlāk atkal atjaunoja Rīsmanis.

Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti, tāpēc sekoja pagarinājums, kura 59.sekundē panākumu cēsniekiem atnesa Ingus Laiviņš.

Rīsmanis maču pabeidza ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Abas komandas finālā sacentās arī pērn, kad "Lekrings" triumfēja ar rezultātu 4-1.

"Lekrings" Latvijas meistarsacīkstēs uzvarēja pirmajās trijās sezonās no 1994. līdz 1996.gadam, kā arī 2009. un 2013.gadā. Savukārt "Lielvārde" līdz šim vienīgo reizi triumfējusi 2012.gadā.

Šosezon "Lekrings" komandai gājis grūti, jo regulārajā sezonā tā palika vien ceturtā, bet ceturtdaļfinālā tikai piecos mačos pārspēja "Ķekavu". Savukārt pusfinālā jau ar 3-0 tika pieveikta regulārajā sezonā uzvarējusī RTU/"Inspecta".

Tikmēr regulārās sezonas otrā spēcīgākā komanda "Lielvārde" ceturtdaļfinālā trijās cīņās pieveica "Bausku", bet pusfinālā ar 3-0 pārspēja arī "Rīgu".

Finālsērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Otro reizi vienības svētdien sacentīsies Cēsīs, bet pēc tam visas atlikušās cīņas jau ierasti notiks Valmierā.

Kā zināms, bronzas medaļas tika sadalītas jau piektdien, kad RTU/"Inspecta" vienīgajā mačā ar 7:4 pieveica "Rīgu", trešo vietu izcīnot otro gadu pēc kārtas.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!