Foto: F64
Latvijas čempionvienība florbolā vīriešiem "Cēsu alus"/"Lekrings" Eiropas Čempionu kausa apakšgrupas pēdējā, otrajā, un reizē izšķirošajā spēlē piektdien ar 3:11 (1:2, 2:5, 0:4) piekāpās Šveices čempioniem "Wiler-Ersigen".

Latvijas komandas rindās pa vārtiem guva Gatis Liepiņš, Artūrs Jurševskis un Andris Rajeckis.

Lai gan sāncenši izvirzījās vadībā jau otrajā minūtē, Liepiņš līdz ar septītās minūtes sākumu panāca 1:1. Tiesa, pēc tam "Wiler-Ersigen" florbolisti guva četrus vārtus pēc kārtas, panākot jau 5:1, kas arī ļāva droši soļot pretī uzvarai, jo "Cēsu alus"/"Lekrings" nespēja lauzt cīņas gaitu.

Latvijas čempioniem vietu pusfinālā būtu devusi tikai uzvara pamatlaikā ar prāvu vārtu starpību.

Pirms tam trešdien cēsnieki pirmajā cīņā ar 1:14 piedzīvoja sagrāvi pret spēcīgo Zviedrijas čempionvienību "IBF Falun", bet ceturtdienas vakarā "Wiler-Ersigen" apspēlēja Zviedrijas klubu ar 6:5, uzvaras vārtus gūstot 30 sekundes pirms spēles beigām.

Apakšgrupas kopvērtējumā ar maksimāli iegūtiem sešiem punktiem divās spēlēs uzvarēja "Wiler-Ersigen" komanda, bet "IBF Falun" sekoja ar trim punktiem. "Cēsu alus"/"Lekrings" florbolisti turnīru noslēdza bez izcīnītiem punktiem.

Pēc viena apļa turnīra apakšgrupas divas spēcīgākās vienības kvalificējās pusfinālam, bet trešās vietas ieguvējām sacensības noslēdzās.

Zīmīgi, ka pērn turnīrā triumfēja tieši "IBF Falun" vienība.

Tikmēr "Lekrings" pērn triumfēja Slovākijā notikušajā "EuroFloorball" turnīrā, kas ļāva kvalificēties šīs sezonas Eiropas Čempionu kausam. Savukārt Latviju Čempionu kausā pērn pārstāvēja "Lielvārde", kas abos mačos zaudēja ar kopējo vārtu attiecību 5:21, izstājoties no turpmākām sacensībām.

Kā pirms sacensībām izteicies "Cēsu alus"/"Lekringa" galvenais treneris Artis Malkavs, viņa vadītā komanda uz turnīru ar pasaules spēcīgāko florbola klubu piedalīšanos bija devusies optimālajā sastāvā - visi spēlētāji bija veseli un noskaņoti pašaizliedzīgai cīņai.

Šī gada "EuroFloorball" turnīrā nepiedalīsies neviena Latvijas komanda, līdz ar to jau tagad ir skaidrs, ka nākamgad valsts Čempionu kausā Latvija nebūs pārstāvēta.

Eiropas Čempionu kausā vīriešu un sieviešu konkurencē spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts, kas šogad ir Šveice. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tika noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" turnīrā.

Tikmēr "EuroFloorball" turnīrā sacenšas Eiropas florbola "mazo" valstu spēcīgākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!