Pēc četru gadu pārtraukuma par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas zelta medaļu ieguvējiem atkal kļuvuši Cēsu "Lekringa" florbolisti, kuri sestdienas vakarā Valmierā ar 8:2 spēlē un ar 4:1 finālsērijā pieveica "Lielvārdi", kļūstot par valsts čempioniem jau piekto reizi, liecina Latvijas Florbola savienības publicētā informācija.

Pa diviem vārtiem šajā mačā uzvarētāju komandas labā guva Andris Malkavs un Gints Bērtulis, bet ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Andris Rajeckis.

Savukārt "Lielvārdei" precīzi izcēlās Toms Akmeņlauks un Mihails Kostusevs.

Pirmā perioda laikā cēsnieki Aleksandra Abramovs, Mārtiņš Rajeckis, Andris Malkavs, Gints Bērtulis un Andris Rajeckis panāca 5:0, piespiežot pretiniekus otro trešdaļu sākt ar citu vārtsargu - Armandu Puķīti. Puķītim jau pirmajā minūtē nācās tikt galā ar Abramova izpildītu soda metienu. Tiesa, drīz vien arī viņam bija jākapitulē - Bērtulis panāca jau 6:0. tikai 26.minūtē veiksme uzbrukumā beidzot uzsmaidīja arī lielvārdiešiem - vārtus guva Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Toms Akmeņlauks - 1:6.

Pēdējais periods vairāk atgādināja formalitāšu kārtošanu - uz cēsnieku Andra Malkava un Jāņa Rajecka vārtu guvumiem ar vienu precīzu metienu atbildēja "Lielvārdes" spēlējošais treneris Mihails Kostusevs, bet rezultātu tablo liecināja, ka šajā mačā ar 8:2 uzvarējusi "Lekrings".

Arī finālsērijā pārliecinošs cēsnieku panākums ar 4:1, kas nozīmē, ka Cēsu komanda 20 gadu laikā par valsts čempioni kļuvusi jau piekto reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!