Foto: AP/Scanpix/LETA
Četrkārtējam pasaules čempionam peldēšanā Filipo Manjīni draud astoņu gadu dopinga diskvalifikācija, ziņo Itālijas mediji.

Itālijas Antidopinga organizācija (NADO) sodu pieprasījusi pēc izmeklēšanas pret uztura speciālistu un sporta ārstu Gvido Porčelīni, raksta "Gazzetta dello Sport". Šīs lietas ietvaros četru gadu diskvalifikācija tiek pieprasīta vēl vienam itāļu peldētājam, Manjīni komandas biedram Mikēlem Santuči.

Abi sportisti apsūdzēti par "dopinga izmantošanu vai izmantošanas mēģinājumu", un abi savu vainu ir nolieguši. Tiesas lēmums tiek solīts septembrī.

Pagājušā gada oktobrī NADO attiecībā uz Porčelīni uzsāka izmeklēšanu. Ārsts tika turēts aizdomās par aizliegto preparātu — anaboliski steroīdu un citu vielu — izplatīšanu, tos saņemot no Ķīnas.

36 gadus vecais Manjīni, kurš 2017. gadā atvadījās no profesionālā sporta, savus pasaules čempiona titulus ieguva 100 m distancē brīvajā stilā un 4x200 m stafetē. Olimpiskajās spēlēs viņa augstākais panākums ir bronzas medaļa 2004. gadā Atēnās.

29 gadus vecais Santuči ir 2006. gada pasaules junioru čempions un 2015. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks stafetē garajā celiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!