Foto: Shutterstock
Talantīgais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien izcīnīja otro vietu Rīgā notiekošajā junioru "Grand Prix" jaunās sezonas otrajā posmā.

Ceturtdien īsajā programmā Vasiļjevam tiesneši piešķīra 68,84 punktus, kas bija vien par punktu sliktāk nekā viņa personiskais rekords un labākais rezultāts starp visiem sportistiem.

Otrais pēc īsās programmas ar 68,04 punktiem bija kanādietis Nikolā Nado, bet trešo vietu ar 67,53 punktiem ieņēma ASV pārstāvošais Aleksejs Krasnožons.

Sestdien izvēles programmā Vasiļjevs guva 135,76 punktus, kas ir viņa personiskais rekords, tomēr Latvijas sportistu apsteidza krievs Dmitrijs Alijevs. Summā Alijevs guva 209,92 punktus, bet Vasiļjevs savāca 204,60 punktus.

Savukārt trešo vietu ar 194,68 punktiem ieņēma Krasnožons.

Vēl viens Latvijas sportists Gļebs Bašins pēc īsās programmas ieņēma 19.vietu. Kaut izvēles programmā viņam bija 18.rezultāts, summā Bašins palika 19.pozīcijā, savācot 122,45 punktus.

Kā zināms, meiteņu sacensībās Diāna Ņikitina piektdien guva 12.vietu. Vien 14 gadus vecā sportiste, kura pērn guva desmito vietu pasaules junioru čempionātā, pēc ceturtdien aizvadītās īsās programmas atradās 16.pozīcijā, bet izvēles slidojumā uzrādīja 12. rezultātu un uz šo vietu pakāpās arī summā, tiekot pie 130,50 punktiem.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju ar 184,45 punktiem kļuva krieviete Marija Sockova.

Vēl no mājiniecēm Anželika Kļujeva ar 86,27 punktiem summā ieņēma 26.vietu, bet Viktorija Šitova ar 79,47 punktiem palika 28.vietā starp 32 dalībniecēm.

Sacensības "Volvo" ledus hallē sestdien noslēgsies ar izvēles programmu dejās uz ledus, kas sāksies plkst.15.40. Tajā mājinieki Natālija Aleksandrova un Ričards Eveliņš patlaban atrodas noslēdzošajā, 15.vietā.

Kā zināms, junioru "Grand Prix" pirmajā posmā pirms nedēļas Aleksandra Butko ieņēma 17.vietu meiteņu konkurencē.

Šajā sezonā sacensību seriālā līdz oktobrim būs septiņi posmi, savukārt pēc tam labākos sportistus sagaidīs starts finālposmā, kas decembrī risināsies Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!