Foto: Reuters/Scanpix
Talantīgais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien izcīnīja astoto vietu Ungārijā notiekošajā pasaules čempionātā junioriem.

Pēc trešdien notikušajām sacensībām īsajā programmā Vasiļjevs ar 78,78 punktiem, kas ir viņa jauns personiskais rekords, ieņēma trešo vietu. Iepriekšējais rekords daugavpilietim bija 78,63 punkti. Īsajā programmā Latvijas daiļslidotāju pārspēja tikai Krievijas sportisti Dmitrijs Alijevs un Aleksandrs Samarins, kuriem attiecīgi 80,74 un 80,31 punkts.

Savukārt piektdien notikušajā izvēles programmā Vasiļjevs izcīnīja 125,97 punktus, kas bija devītais labākais rezultāts. Summā Latvijas pārstāvim 204,75 punkti, kas deva astoto pozīciju.

Par čempionu tika kronēts Izraēlas sportists Daniels Samohins, kuram 236,65 punkti, bet sudrabu izcīnīja kanādietis Nikolā Nadū, kamēr bronzas godalga ASV daiļslidotājam Tomoki Hivataši, kuriem attiecīgi 224,76 un 222,52 punkti.

Sacensībās junioriem piedalījās arī Gļebs Basins, kurš īsajā programmā ar 41,93 punktiem ieņēma 36.vietu 38 sportistu konkurencē, nekvalificējoties izvēles programmai, kurā startēja 24 labākie sportisti.

Kā zināms, februārī notikušajās Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Lillehammerē patlaban 16 gadus vecais Vasiļjevs izcīnīja sudraba godalgu, bet jauktajās komandu sacensībās tika pie bronzas.

Pirms diviem gadiem Vasiļjevs pasaules junioru čempionātā ieņēma astoto vietu, bet pērn izcīnīja septīto pozīciju. Savukārt šogad notikušajā Eiropas čempionātā pieaugušajiem daugavpilietis ierindojās 12.vietā.

Vasiļjeva galvenā trenere ir lietuviete Ingrīda Snieškiene, kurai asistē 1994.gada olimpiskais čempions Aleksejs Urmanovs. Snieškiene dzīvo Parīzē, bet Urmanovs uzturas savā dzimtenē Krievijā.

Jau vēstīts, ka Latvijas daiļslidotājas Angelīna Kučvaļska un Diāna Ņikitina pēc piektdien notikušajām sacensībām īsajā programmā ieņem attiecīgi sesto un desmito vietu.

Sacensībās, kurās abas Latvijas sportistes pirmo reizi sacenšas viena vecuma kategorijas grupā, Kučvaļska īsajā programmā ieguva 57,92 punktus, kas viņai dod sesto vietu. Savukārt Ņikitina izcīnīja 54,59 punktus, ar kuriem sportiste ierindojas desmitajā pozīcijā.

Īsajā programmā pirmo vietu ieņem krieviete Aļisa Fedičkina, kura sakrāja 66,11 punktus. Ar tādu pašu rezultātu otro vietu ieņem japāniete Marina Honda, bet trešajā pozīcijā ar 64,78 punktiem ierindojas krieviete Maria Sockova.

Īsajā programmā startēja 45 daiļslidotājas, no kurām 24 labākās kvalificējās izvēles programmai, kas notiks sestdien.

Tikmēr traumas dēļ no sacensībām izstājusies viena no galvenajām favorītēm krieviete Poļina Curskaja, kura februārī uzvarēja Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, kur Ņikitina ieguva piekto vietu.

Kā zināms, janvāra beigās Kučvaļska ieguva ceturto vietu Eiropas čempionātā ar 176,99 punktiem, kas ir Latvijas rekords. Savukārt Ņikitina pērn novembrī Rīgā "Volvo Open Cup" sacensībās summā nopelnīja 170,28 punktus, kas tobrīd bija augstvērtīgākais rezultāts Latvijas dāmu daiļslidošanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!