Foto: EPA/LETA
Talantīgais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien sasniedza labāko rezultātu Rīgā notiekošā junioru "Grand Prix" jaunās sezonas otrā posma īsajā programmā.

Vasiļjevam tiesneši piešķīra 68,84 punktus, kas bija vien par punktu sliktāk nekā viņa personiskais rekords.

Otrais ar 68,04 punktiem pašlaik ir kanādietis Nikolā Nado, bet trešo vietu ar 67,53 punktiem ieņem ASV pārstāvošais Aleksejs Krasnožons.

Vēl viens Latvijas sportists Gļebs Bašins īsajā programmā ar 42,55 punktiem ieņēma 19.vietu starp 24 startējušajiem sportistiem.

Izvēles programma "Volvo" ledus hallē notiekošajās sacensībās tiks aizvadīta sestdien plkst.10.30.

Kā zināms, meiteņu sacensībās īsajā programmā ceturtdien Diāna Ņikitina guva 16.vietu. Vien 14 gadus vecā Ņikitina, kura pērn guva desmito vietu pasaules junioru čempionātā, īsajā programmā savāca 41,78 punktus, bet līdere ar 63,49 punktiem ir krieviete Aļisa Fedičkina.

Vēl no mājiniecēm Anželika Kļujeva ar 35,04 punktiem īsajā programmā ieņēma 20.vietu, bet Viktorija Šitova ar 28,51 punktu palika 30.vietā starp 32 dalībniekiem.

Izvēles programma meitenēm notiks piektdien.

Kā zināms, junioru "Grand Prix" pirmajā posmā pirms nedēļas Aleksandra Butko ieņēma 17. vietu meiteņu konkurencē.

Šajā sezonā sacensību seriālā līdz oktobrim būs septiņi posmi, savukārt pēc tam labākos sportistus sagaidīs starts finālposmā, kas decembrī risināsies Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!