Foto: Publicitātes foto
Latvijas jauniešu un junioru grupas dejotāji nedēļas nogalē Bratislavā uzrādījuši ļoti labus rezultātus Eiropas un pasaules čempionātos standartdejās (ST), kas norisinājās Slovākijā, informē Latvijas Sporta deju federācija.

Jauniešiem (16-18 g.v.) Eiropas čempionātā 57 pāru vidū ļoti līdzīgu rezultātu uzrādīja abi mūsu pārstāvji, augstāk ierindojoties Vladislavam Pečenam ar Aleksandru Bahusheviču, kuri izcīnīja 8. vietu, bet Ričardam Šteinfeldam ar Atili Žukaiti ieņemot 9. vietu. Junioru II (14-15 g.v.) konkurencē Roberts Andersons un Jekaterina Rasimjonoka 66 pāru konkurencē ieņēma 14. vietu.

Vispirms labākos Eiropas čempionātā noskaidroja jaunieši. Latviju pārstāvēja otrais un trešais pāris – Ričards Šteinfelds/Atile Žukaite un Vladislavs Pečens/Aliaksandra Bahusheviča. Tā kā abi šie pāri rāda līdzvērtīgu sniegumu un ik pa laikam apmainās savstarpējām uzvarām, mūsējo vidū nebija izteiktu favorītu, un jebkurš no viņiem varēja sasniegt augstāku rezultātu. Pamatmērķis bija iekļūt pusfināla divpadsmitniekā, bet augstākais – pacīnīties par fināla sešinieku.

Pirmajās divās kārtās abi mūsu pāri saņēma līdzīgu novērtējumu, taču ceturtdaļfinālā parādījās liela atšķirība. Pečens ar Bahusheviču iekļuva pusfinālā ar piekto rezultātu, piesakoties uz finālu, kamēr Šteinfeldam ar Žukaiti tikai "caur adatas aci" izdevās iespraukties divpadsmitniekā.

Lai arī Vladislavs Pečens un Aleksandra Bahusheviča pusfinālā saņēma tādu pašu tiesnešu vērtējumu kā ceturtdaļfinālā – 161,300 punkti, tomēr šoreiz tas deva 8. vietu, līdz finālam pietrūkstot pusotram punktam. Turpretī Ričardam Šteinfeldam un Atilei Žukaitei pusfināls izrādījās veiksmīga kārta, jo viņiem izdevās savu rezultātu uzlabot par 6,5 punktiem (159,700) un pakāpties uz 9. vietu. Par čempioniem kļuva Marko Bodini un Kristīna Čaritonovaite no Itālijas, bet pārējās godalgas ieguva Krievijas un Rumānijas dejotāji.

Junioru II grupā, kur Latviju pārstāvēja divi labākie pāri. Arī šajā konkurencē mūsējie bija līdzvērtīgi, pārliecinoši pārvarot sešpadsmitdaļfinālu un astotdaļfinālu. Kaut gan Andrejs Griņevičs un Ksenija Rjazina astotdaļfinālā uzrādīja 6. rezultātu, viņiem čempionātu nācās pabeigt dalītā 19.-20. vietā. Blīvajos rezultātos tikai pāris punktus par viņiem vairāk saņēma un 14. vietā ierindojās Roberts Andersons un Jekaterina Rasimjonoka, kuriem pagājušā gadā izdevās iekļūt pusfinālā un izcīnīt 12. vietu.

Latvijas dejotāji šogad 66 pāru konkurencē sasniedza labāko rezultātu no Baltijas valstīm, jo Igaunijas un Lietuvas labākie pāri ieņēma attiecīgi 21. un 23. vietu. Dubultuzvara tika Krievijai, bet trijnieku noslēdza Moldovas pāris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!