Foto: F64
Latvijas sieviešu handbola čempionāta bronzas medaļas sestdien otro gadu pēc kārtas izcīnīja Dobeles REIR vienība.

Bronzas sērijas otrajā mačā REIR izbraukumā ar 25:23 (12:11) apspēlēja Jēkabpils SS vienību, sērijā līdz diviem panākumiem triumfējot ar 2-0.

Dobeles vienības labā deviņus vārtus šajā mačā guva Laura Ņeverovska, bet sešus pievienoja Elīna Freiberga. Tikmēr Jēkabpils komandā ar desmit vārtiem atzīmējās Simona Ārmane.

Lai arī spēles sākumā Dobeles vienība izvirzījās vadībā ar 2:0, vēlāk laukuma saimnieces ne tikai līdzsvaroja rezultātu, bet pēc Kristīnes Kirejevas metiena pirmoreiz izvirzījās vadībā - 4:3. Vēlāk mājinieces ieguva arī divu vārtu pārsvaru, taču pirmā puslaika beigās viešņas veica izrāvienu 4:1 un pārtraukumā devās, esot vadībā ar 12:11.

Otrā puslaika sākumā dobelnieces palielināja savu pārsvaru līdz trim vārtiem (15:12), taču nepilnu desmit minūšu laikā mājinieces rezultātu izlīdzināja (17:17). Tam sekoja vēl viens REIR komandas izrāviens, kas ļāva panākt 22:18, bet turpinājumā Jēkabpils vienībai neizdevās panākt pretinieces.

Dobelnieces otro gadu pēc kārtas izcīnīja bronzas medaļas. Zīmīgi, ka pērnā gada bronza bija komandas vēsturē pirmā reize, kad tā iekļuva labāko trijniekā.

Tikmēr Latvijas sieviešu čempionāta finālsērijā pirms nedēļas pirmajā mačā uzvaru guva pašreizējās čempiones Ludzas "Latgols", kuras ar 27:26 pieveica Stopiņu NHK vienību, sērijā līdz diviem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1-0. Šīs sērijas nākamais mačs svētdien notiks Ludzā.

Finālsērijā dāmām tiekas divas iepriekšējo sezonu čempiones. Stopiņu NHK bija čempionu godā pirms divām sezonām, bet "Latgols" uzvarēja pērn.

Pirms tam pusfinālā Stopiņu komanda sērijā līdz diviem panākumiem ar 2-0 pārspēja Jēkabpils SS vienību, bet "Latgols" ar 2-1 pieveica Dobeles REIR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!