Foto: F64
Latvijas čempioni handbolā Dobeles "Tenax" sestdien "SynotTip" vīriešu virslīgas spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti 26:26 (11:12) ar Ludzas "Latgols" komandu, zaudējot pirmo punktu šajā sezonā.

Līdzīgajā spēlē "Tenax" 53.minūtē vēl bija vadībā ar 25:22, taču atlikušajā laikā "Latgols" atspēlējās. Arī pirms pēdējās minūtes dobelniekiem bija vienu vārtu pārsvars, taču 13 sekundes pirms mača beigām pieredzējušais Austris Tuminskis panāca izlīdzinājumu.

"Tenax" komandā šajā spēlē rezultatīvākais ar astoņiem precīziem metieniem bija Nils Miķelsons, bet Andis Ērmanis guva septiņus vārtus. Tikmēr Ludzas komandā Raivis Gorbunovs sameta desmit, bet Tuminskis astoņus vārtus.

Dobeles komanda šosezon bija uzvarējusi pirmajās 13 spēlēs, taču pirmā posma noslēgumā nespēja tikt pie panākuma.

Tikmēr citā sestdien aizvadītā spēlē "Ogre"/"Miandum" savās mājās ar 27:22 (15:13) uzvarēja pastarīti ASK/LSPA.

Ogrēniešiem Artis Kurmēns guva septiņus, bet Arvis Laganovskis sešus vārtus, kamēr ASK/LSPA rindās Emīls Reniņš izcēlās sešas, bet Gunārs Liepiņš piecas reizes.

Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderes godā joprojām ar 27 punktiem 14 mačos atrodas čempione "Tenax", kurai ar 22 punktiem seko "Latgols", bet punkts mazāk ir Rīgas "Celtnieks" rēķinā, kam gan svētdien jāaizvada pēdējā pirmā posma spēle pret "Vaiņodi". Tikmēr ceturto vietu ar 14 punktiem ieņem "Ogre"/"Miandum".

Jau pirms sestdienas spēlēm bija skaidrs, ka pēc pirmā posma otrajā četriniekā paliks "Vaiņode", kurai ir deviņi punkti, kam ar astoņiem punktiem seko MSĢ/LAT-98. Savukārt "Jūrmalas Sports" handbolistiem ir seši punkti, bet ASK/LSPA vienībai ir trīs punkti.

Čempionātā vispirms komandas izspēlē divu apļu turnīru, bet pēc tam tiks sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet divas pārējās pirmā četrinieka komandas un divas labākās vienības no otrā četrinieka aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem trešo reizi pēc kārtas kļuva "Tenax", kas šajā pavasarī finālā ar 3-0 pārspēja "Celtnieku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!