Foto: PantherMedia/Scanpix

Dobeles "Tenax" handbolisti sestdien cieta zaudējumu Baltijas līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā.

Dobelnieki savā laukumā ar rezultātu 20:33 (10:19) piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas SKA.

Latvijas vienībā rezultatīvākais ar pieciem gūtiem vārtiem bija Nils Kreicbergs, kamēr četri precīzi metieni bija Austrim Tuminskim.

Svētdien turpat Dobelē norisināsies atbildes cīņa, finālčetrinieka turnīrā iekļūstot uzvarētājai divu spēļu summā.

"Tenax" Baltijas līgas regulārajā čempionātā ierindojās trešajā vietā A apakšgrupā, bet Minskas SKA, kas savulaik trīsreiz uzvarējusi šajā turnīrā, bija otrā B apakšgrupā. Pēdējās sezonas Minskas komanda savas pozīcijas nedaudz pazaudējusi, taču aizvien saglabājusi vietu labāko trijniekā - sudrabs 2016.gadā un bronza pērn.

Vietu finālčetrinieka turnīrā nodrošinājusi Somijas vienība Rīhimeki "Cocks", bet vēl par divām ceļazīmēm cīnās Klaipēdas "Dragunas" ar Zaporožjes ZTR un Pilvas "Serviti" ar "Kehra"/"Horizon Pulp&Paper".

Kā vēstīts, Latvijas čempione Rīgas "Celtnieks" izslēgšanas turnīrā neiekļuva.

Šīs sezonas Baltijas līgā startē 12 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās pa sešām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības iekļuva ceturtdaļfinālā.

"Celtnieka" komanda iepriekšējā Baltijas līgas sezonā savā apakšgrupā palika sestā un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Savukārt "Tenax" vienība bija trešā savā apakšgrupā un ceturtdaļfinālā divu spēļu summā zaudēja Minskas SKA.

Pavasarī jau otro gadu pēc kārtas par Baltijas līgas čempioni kļuva Somijas komanda Rīhimeki "Cocks", kas finālspēlē ar 20:18 pieveica pērnās sezonas debitanti Zaporožjes ZTR no Ukrainas. Savukārt bronzas medaļas izcīnīja Baltkrievijas vienība Minskas SKA, kas labāko trijniekā bijusi piecās no pēdējām sešām sezonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!