Latvijas vīriešu handbola čempionāta finālā sestdien iekļuva Latvijas čempioni un regulārā čempionāta uzvarētāji Dobeles "Tenax", kas savā laukumā ar 25:18 apspēlēja vicečempionus "Ogre/Miandum" un sērijā uzvarēja ar 2-0.

Uzvarētājiem ar sešiem vārtu guvumiem izcēlās Nils Kreicbergs, bet ar 6/2 vārtus guva Oskars Arājs. Ogres komandā 7/1 vārtus guva Artis Kurmēns.

Finālā "Tenax" pretinieks būs otra pusfināla "Celtnieks/LSPA" un "Jūrmalas Sports" pāra uzvarētājs. Sestdien jūrmalnieki ar 21:20 uzvarēja "Celtnieks/LSPA", izlīdzinot rezultātu sērijā 1-1.

Jūrmalniekiem piecus vārtus guva Uldis Lībergs un Rolands Ivanovs, bet Rīgas kluba labā Artūrs Lazdiņš guva sešus vārtus.

Sieviešu čempionātā finālu sasniedza arī pērnās sezonas vicečempiones Ludzas "Latgols", kas savā laukumā ar 44:33 apspēlēja Dobeles SS/REIR un sērijā uzvarēja ar 2-0.

Finālā līdz divām uzvarām Latgols mērosies spēkiem ar regulārā čempionāta uzvarētājām LSPA, savukārt Dobeles SS/REIR par trešo vietu cīnīsies pret pērnās sezonas čempionēm Stopiņu NHK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!