Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) par aizliegto preparātu lietošanu uz četriem mēnešiem diskvalificējusi amerikāņu peldētāju Metjū Vilenbrigu, bet ASV izlasei atņēmusi pērn junioru pasaules čempionātā izcīnīto uzvaru stafetē.

Pozitīvo dopinga paraugu Vilenbrigs nodeva pērn 28. augustā, pasaules junioru čempionāta laikā Indianapolisā, viņa analīzēs tika atklāts diurētiķis un maskējošais aģents hidrohlortiazīds. FINA anulējusi visus rezultātus, ko sportists uzrādījis pēc šā datuma, ieskaitot ASV stafetes komandas uzvaru pasaules čempionātā, jo tās sastāvā bija arī Vilenbrigs.

Šajā čempionātā bez zelta medaļas jauktajā stafetē Vilenbrigs ieguva arī sudraba medaļu 4x100 m stafetē brīvajā stilā un bronzas godalgu 100 m brīvajā stilā individuālajās sacensībās.

Diskvalifikācija stājās spēkā 19. oktobrī un ir jau beigusies.

Ģimene skaidro, ka aizliegtais preparāts jaunā peldētāja organismā nonācis ar asinsspiediena zālēm, ko lieto viņa māte. Vilenbrigs meklējis zāles pret galvassāpēm un kļūdas pēc iedzēris mātes zāles, kas bija ievietotas citu zāļu pudelītē un kuru sastāvā ir hidrohlortiazīds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!