Latvijas spēka trīscīņas sportists Austris Šaicāns saņēmis divu gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpumu, informē Latvijas Pauerliftinga federācija.

2014.gada Vidzemes spēka trīscīņas čempionātā Šaicāns atteicās no dopinga pārbaudes, kas uzskatāms par pārkāpumu. Līdz ar to Šaicānam piesprieda diskvalifikāciju līdz 2016. gada 26. aprīlim, kā arī viņam būs jāmaksā naudas sods 1500 eiro apmērā.

Šis ir ceturtais dopinga skandāls Latvijas sportā šogad. Jau vēstīts, ka Soču olimpisko spēļu laikā dopinga skandāls skāra veiksmīgi spēlējušo Latvijas hokeja izlasi, jo aizliegto preparātu lietošanā pieķēra divus spēlētājus – Vitāliju Pavlovu un Ralfu Freibergu. Savukārt novembrī atklātībā nāca biatlonista Edgara Piksona dopinga skandāls.

Tāpat marihuānas lietošanā atzinies latviešu basketbolists Kristers Zeidaks, kurš pārstāvēja Igaunijas komanda "TYCO Rapla". Pagaidām šīs lietas attīstība nav zināma.

Pagājušajā gadā Latvijas sportā bija četri dopinga gadījumi, no kuriem skaļākais skāra cīkstoni Kristīni Odriņu-Urbovu. Viņa saņēma divu gadu diskvalifikāciju. Vēl trīs gadījumi pērn bija fiksēti spēka trīscīņā, kas ir viens no "problemātiskajiem" sportiem Latvijā. 2012. un 2011.gadā Latvijā bija pa vienam dopinga gadījumam, bet "melnākā lappuse" Latvijas sportā bija 2007.gads, kad sodus saņēma septiņi sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!