Foto: Publicitātes foto
Šī brīža Latvijas spēcīgākais jauniešu (U18) grupas atlēts Edgars Jurkāns smagā cīņā ieguvis pasaules čempionāta bronzas medaļu klasiskajā spēka trīscīņā jauniešu konkurencē, informē Latvijas Pauerliftinga federācija.

Edgaram Jurkānam šajās sacensībās bija astoņi pretinieki no visas pasaules, sākot no Japānas un beidzot ar Alžīriju un Dienvidāfrikas Republiku, un Latvijas sportists šajā konkurencē uzrādīja lielisku rezultātu – 517,5 kg summā, kas ir arī jauns Latvijas rekords svara kategorijai līdz 66 kg jauniešiem, junioriem un "Open" vīru grupām.

Pirmo spēka trīscīņas kustībā - pietupienos - Jurkāns uzrādīja jaunu Latvijas jauniešu rekordu savā kategorijā - 172,5 kg. Šajā kustībā labāko rezultātu uzrādīja ASV atlēts Hamza Anvars, kas jau no sacensību pirmajiem piegājieniem pieteica sevi kā kategorijas līderi. Jurkāns uzrādīja ceturto labāko rezultātu.

Spiešanā Edgars Jurkāns saglabāja līderpozīciju no sākuma līdz beigām, rezultātā paceļot 132,5 kg, kas atkal ir jauns Latvijas jauniešu, junioru un "Open" vīru rekords svara kategorijai līdz 66 kg, un nodrošināja mazo zelta medaļu šai kustībā.

Vilkmē, spēka trīscīņas pēdējā kustībā, jau no pirmā piegājiena kā labākais šajā kustībā sevi pieteica iepriekš nezināmais alžīrs Hakims Riahi. Viņš kustības laikā mēģināja labot pasaules U18 rekordu visos trijos piegājienos, un tas izdevās divos no tiem – jaunais pasaules rekords jauniešiem (U18) līdz 66 kg ir 240 kg.

Arī Edgars Jurkāns pieteicās cīņai par summu un lielo pasaules čempionāta medaļu. Līdz pat pēdējam piegājienam Edgaram uz papēžiem mina konkurents no Polijas Mihalis Skonečnijs Jurkāns vilkmē uzrādīja rezultātu 212,5 kg, kas ir Latvijas jauniešu rekords, bet polis pēdējā piegājienā pēc Jurkāna bija pieteicis 225 kg, un, ja to paceltu veiksmīgi, tad polim būtu 3. vieta kategorijā, bet mūsu sportists paliktu 4. vietā. Polis svaru izkustināja pārliecinoši un jau šķita, ka medaļa ir viņa rokās, bet nespēja iztaisnoties, līdz ar to Edgaram Jurkānam tika pasaules čempionāta bronza, bet polis ieņēma 4. vietu.

Par pasaules jauniešu čempionu svara kategorijā līdz 66 kg tika kronēts amerikānis Hamza Anvars ar 542,5 kg summā, 2. vietā čempionāta "melnajam zirdziņam" Hakimam Riahi (525 kg) un 3. vietā latvietim Edgaram Jurkānam (517,5 kg).

Pasaules čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā turpinās līdz svētdienai, 26. jūnijam, kad no Latvijas uz starta kāps vīri. Svara kategorijā līdz 120 kg startēs Aizputes atlēts Māris Juzups un divkārtējais Eiropas čempions un Eiropas rekordists valmierietis Mārtiņš Krūze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!