Dānijas badmintona spēlētāji nedēļas nogalē apliecināja savas Eiropas līderpozīcijas, izcīnot 10 no 20 Eiropas čempionāta medaļu komplektiem, informē Latvijas Badmintona federācija. Dānijas badmintonisti kļuva par Eiropas čempioniem vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, turklāt uz vīriešu dubultspēļu pjedestāla bija tikai Dānijas badmintonisti.

Sieviešu vienspēlēs savu favorītes godu apliecināja spāniete Karolina Marina. Olimpiskā čempione piecās spēlēs Eiropas čempionātā nezaudēja nevienu setu, bet finālā ar 21:14, 21:12 pārliecinoši apspēlēja Skotijas pārstāvi Kirstiju Gilmoru.

Vīriešu vienspēlēs mājinieku favorīts Viktors Akselsons pusfinālā ar 17:21, 16:21 piekāpās citam dānim Andersam Antonsenam, bet finālā anglis Radživs Ozefs ar 21:19, 21:19 pieveica Antonsenu.

Vīriešu dubultspēlēs uz pjedestāla bija tikai Dānijas pāri. Par Eiropas čempioniem kļuva Matiass Boe un Karstens Mogensens, finālā ar 21:16, 22:20 pieveicot Madsu Konrādu-Petersenu un Madsu Pīleru Koldingu. Savukārt Rio bronzas medaļnieki Markuss Eliss un Kriss Langridžs netika tālāk par ceturtdaļfinālu.

Sieviešu dubultspēlēs par Eiropās čempionēm kļuva dānietes Kamila Ritere Jūla un Kristina Pedersena. Rio Olimpiādes sudraba medaļnieces Eiropas čempionāta finālā trijos setos (21:11, 15:21, 21:11) uzvarēja Bulgārijas pāri Gabrielu Stojevu un Stefāniju Stojevu.

Pedersena bija vienīgā spēlētāja Eiropas čempionātā, kura izcīnīja divas medaļas. Viņai arī sudrabs jauktajās dubultspēlēs pārī ar Joahimu Fišeru Nīlsenu. Dāņu duets finālā trijos setos (17:21, 21:18, 19:21) zaudēja Anglijas pārim Krisam Adkokam un Gabrielai Adkokai.

Jāpiebilst, ka jaukto dubultspēļu finālu tiesāt bija uzticēts Latvijas pārstāvim Gunāram Lūsverim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!