Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas orientēšanās sportisti svētdien uzrādīja pieticīgus rezultātus Šveicē notikušajā Eiropas čempionāta noslēdzošajā disciplīnā - garajā distancē.

Vīriešu konkurencē par teju 15 kilometrus garās distances uzvarētāju kļuva norvēģis Ūlavs Lundaness, kurš finišu sasniedza pēc vienas stundas, 34 minūtēm un 42 sekundēm. Savukārt labākais no Latvijas bija Andris Jubelis, kurš ierindojās 40. vietā, čempionam piekāpjoties par 15 minūtēm un 28 sekundēm. Tikmēr Uldis Upītis bija 65. pozīcijā starp 74 finišu sasniegušajiem orientieristiem, kamēr Dāvis Dišlers izlaida vienu kontrolpunktu, tiekot diskvalificēts.

Tikmēr sievietēm nedaudz vairāk kā 11 kilometrus garajā distancē uzvaru guva zviedriete Tūve Aleksandešone, kura finišēja pēc vienas stundas, 21 minūtes un astoņām sekundēm. Vislabāk no Latvijas sportistēm savukārt startēja Laura Vīķe, kura, no uzvarētājas atpalikdama 25 minūtes un 38 sekundes, bija 45.vietā, bet uzreiz aiz viņas bija Līga Valdmane. Visbeidzot Irita Puķīte bija 64. vietā starp 67 orientieristēm.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas orientēšanās jaukto dzimumu izlase Eiropas čempionāta sprinta stafetes sacensībās izcīnīja 11. vietu. Savukārt Vīķe trešdien ieguva 23. vietu Eiropas čempionāta vidējā distancē, kamēr Pauliņš bija 28. pozīcijā. Individuāli visveiksmīgāk šajā Eiropas čempionātā nostartēja Vīķe, kura bija 23. vietā vidējā distancē, turklāt sestdien Latvijas dāmas bija desmitās stafetes sacensībās.

Šogad Eiropas čempionāts pēdējo reizi notika klasiskajā formātā, ietverot gan meža, gan sprinta distances. Latvijas sportistiem šī bija pēdējā iespēja sacensties tik augsta mēroga sacensībās pirms augustā gaidāmā pasaules čempionāta Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!