Ar vēl nebijušu Eiropas valstu dalības rekordu un Latvijas peldētāju skaitu Eiropas peldēšanas čempionātos pirmdien Ungārijā, Debrecenā, sāksies 31. Eiropas čempionāts peldēšanā 50m peldbaseinā, informē Latvijas Peldēšanas federācija.

31. Eiropas čempionātā, kas ir vienas no pēdējām sacensībām, kurās ir iespējams izpildīt kvalifikācijas normatīvus XXX Olimpiskajām spēlēm Londonā, Latviju pārstāvēs astoņi sportisti - Uvis Kalniņš, Konstantīns Blohins, Uldis Tazāns, Pāvels Kondrahins, Pāvels Vilcāns, kā arī daiļā dzimuma pārstāves – Gabriela Ņikitina, Aļona Ribakova un Evelīna Aizpuriete.

Čempionāts Latvijas izlases pārstāvjiem iesāksies jau 21.maijā, kad uz starta blokiem kāps Gabriela Ņikitina (50m tauriņstilā), Uldis Tazāns (100m brasā), Pāvels Kondrahins (50m tauriņstilā), kā arī Konstantīns Blohins un Pāvels Vilcāns, kuri čempionātu iesāks ar staru 100m uz muguras peldējumā. Savukārt Eiropas Junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Uvis Kalniņš, Aļona Ribakova un Evelīna Aizpuriete uz starta izies dienu vēlāk, 22.maijā, Kalniņam startējot attiecīgi 200m brīvā stila distancē, bet dāmām - 100m brasa peldējumā.

22.maijā starts ir paredzēts arī citiem Latvijas komandas pārstāvjiem - Vilcāns izies uz starta 200m kompleksajā peldējumā, savukārt Gabriela Ņikitina startēs 100m brīvā stila peldējumā.

Turpmākajās čempionāta dienās mūsu daiļā dzimuma pārstāvēm ir paredzēti vēl seši starti - G.Ņikitina startēs 50m brīvā stila distancē un 50m uz muguras, Aļona Ribakova – 200m kompleksa un brīvā stila peldējumos, kā arī 200m brasā, bet E. Aizpuriete – 50m brasā. Savukārt vīriem U.Kalniņš mūsu valsti pārstāvēs 50m un 100m brīvā stila peldējumos, U.Tazāns 50m brasā, P. Kondrahins 100m tauriņstilā, P. Vilcāns 50m uz muguras, savukārt K.Blohins – 50m un 200m uz muguras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!