Foto: Publicitātes foto
Eiropas čempionātā skeitbordā, kas norisinājās Čehijā, pēdējā sacensību dienā Latvijas pārstāvji izcīnījuši lielāko godalgu skaitu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Skeitborda federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Taču, neskatoties uz to, mūsējie pēdējā dienā bez uzvarām ne tikai nepalika, bet gan izcīnīja vislielāko augstākā kaluma godalgu skaitu – piecas pirmās vietas, jo labākie pēdējā disciplīnā līnijslalomā savās grupās bija Salvis Skarainis (Master), Toms Dreiblats (amatieriem), Toms Zubarevs (junioriem), Mare Belta (U14) un Gustavs Lauva (U11), uzsvēra Latvijas Skeitborda federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Piecas uzvaras Latvijas skeitbordisti izcīnīja arī visu trīs disciplīnu kopvērtējumā.

Diemžēl PRO grupā savā spēcīgākajā disciplīnā savu pārākumu 17 dalībnieku vidū apliecināt neizdevās pirmo divu dienu uzvarētājam Jānim Kuzminam, kurš pusfinālā, ne bez starpgadījuma, piekāpās francūzim Kristoferam Dupontam, kuru uzveica iepriekšējā dienā pusfinālā speciālajā slalomā, informēja Latvijas Skeitborda federācijas pārstāvis.

Pusfināla pirmā brauciena sākumā filmētāja radīto skaņu dēļ olainietis nedzirdēja starta signālu un iesāka krietni vēlāk, un, kaut arī otrajā braucienā bija par pussekundi ātrāks nekā francūzis, tomēr divu braucienu summā ar to bija par maz, lai uzvarētu šajā duelī un tiktu finālā.

Cīņā par bronzas medaļu Kuzmins pārspēja ukraini Staņislavu Miroņenko, bet finālā Duponts tika galā ar krievu Antonu Ņikuļinu. Visu trīs disciplīnu kopvērtējumā Kuzmins izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu, nopelnot piecus punktus un par sešiem punktiem apsteidzot Dupontu.

Arī amatieriem pārtrūka otra olainieša Artūra Liskova pirmo divu dienu dominance, taču Latvijas līdzjutējiem tā nebija bēdīga ziņa, jo, pirmkārt, Artūrs ieguva otro vietu, un, otrkārt, viņš finālā piekāpās nevienam citam kā liepājniekam Tomam Dreiblatam, kuram sanāca lieliski nostartēt un revanšēties par neveiksmīgo startu ar peikto vietu speciālajā slalomā, uzsver Bācis.

Abi līnijslalomā ieņēma tās pašas vietas arī pirms trim nedēļām Rīgā, pasaules čempionātā, kad rezultāti tika rēķināti pēc kvalifikācijas, jo izslēgšanas braucieni nenotika lietus dēļ. Tikmēr septītais bija milzu slaloma otrās vietas ieguvējs Mārtiņš Liepiņš. Trīs disciplīnu kopvērtējumā 15 dalībnieku konkurencē uzvarēja Liskovs, otro vietu ieguva Dreiblats, bet Liepiņš ierindojās piektajā vietā.

"Master" grupā, kur startēja visvairāk dalībnieku – 25 skeitbordisti, ar katru disciplīnu savu vietu turpināja uzlabot Salvis Skarainis. Milzu slalomā viņš bija ceturtais, speciālajā slalomā – trešais, bet līnijslalomā, iekļuva finālā, kur, pārspējot čehu Daliboru Danhelu, kļuva par čempionu. Un šī uzvara finālā bija svarīga ne tikai, lai tiktu pie zelta medaļas līnijslalomā, bet arī, lai uzvarētu trīs disciplīnu kopvērtējumā, kur tas pats čehs Danhels tika apsteigt par vienu punktu.

Otro dienu pēc kārtas sesto vietu ieguva milzu slaloma sudraba medaļas ieguvējs Edžus Konošonoks, kurš kopvērtējumā uzrādīja ceturto labāko rezultātu. Arī apvienotajā junioru konkurencē Latvijai tika nopelnīta uzvara, ko nodrošināja kopvērtējuma uzvarētājs Toms Zubarevs, bet Endijai Rūjai godpilnā otrā vieta, portālam "Delfi" norādīja Bācis.

Ja speciālajā slalomā jauktajā U14 grupā trijniekā no mūsējiem iekļuva tikai liepājniece Mare Belta, tad līnijslalomā visu goda pjedestālu aizņēma Latvijas skeitbordisti no Liepājas, Marei izcīnot pirmo, Patrikam Jostmanim otro un Elīnai Priedienai trešo vietu. Arī trīs disciplīnu kopvērtējumā Beltai un Jostamnim attiecīgi pirmā un otrā vieta.

Bērniem U11 grupā, pārspējot iepriekšējo divu disciplīnu uzvarētāju no Čehjas, pirmo vietu līnijslalomā izcīnīja Gustavs Lauva, kurš ar šo panākumu kopvērtējumā pakāpās uz otro vietu, bet Elija Lebedeva noslēdza sešinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!