Piektdien, 15. jūnijā, Latvijas Universitātes stadionā notika "Livland" Latvijas meistarsacīkšu astotā spēle, kurā pērnā gada finālistu duelī "Eži/LMT" ar 17:10 (7:3) pieveica čempionus "Kalvi".

"Ežiem" tā bija trešā uzvara trijās spēlēs, bet "Kalvei" pirmā neveiksme trijos mačos. Pēc šī panākuma "Eži/LMT" kļuva par vienpersoniskiem līderiem turnīra tabulā.

Jau spēles pašā sākumā ar 7:0 vadībā izvirzījās "Eži/LMT" – Kristaps Bērziņš piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā un pats arī sekmīgi izpildīja realizācijas sitienu. "Kalve" atbildēja ar Mihaila Tumina precīzu soda sitienu, panākot 3:7. Tā arī noslēdzās pirmais puslaiks.


Mača otrajā daļā Mārtiņš Straume palielināja "Ežu" pārsvaru līdz 12:3, taču "Kalve" pēc Vadima Martiņenko piezemējuma un precīza Tumina realizācijas sitiena samazināja pārsvaru līdz 10:12. Vienubrīd šķita, ka "Kalves" regbistiem izdosies izdosies salauzt sāncenšus, taču Bērziņš pēc izrāviena pa laukuma malu panāca 17:10. Tāds arī bija mača galarezultāts.

"Kalves" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:

– Mums nedaudz pietrūka gan vēlēšanās uzvarēt, gan noskaņojums. Spēli centāmies virzīt caur otro numuru. "Ežiem" tomēr bija garāks rezervistu soliņš. Mēs beigās jau bijām noguruši, kad sāncenši mūs apskrēja tīri fiziski. Tiesa, arī mums bija iespējas, taču netika pieņemti pareizie lēmumi uzbrukumu turpināšanai.

"Eži/LMT" treneris Juris Straume:

– Mums tā bija pirmā nopietnā spēle šajā sezonā un tā iznāca ļoti nopietna. Mēs mača sākumā ātri tikām pie punktiem. Tas spēlētājos radīja pārliecinātību. Priecēja tas, ka komandā atgriezies Mārtiņš Straume. "Kalve" nav no tām komandām, kuru varētu uzvarēt nespēlējot ar pilnu atdevi. Mums šoreiz vairāk gribējās uzvarēt. Taču droši varējām justies tikai tad, kad Kristaps Bērziņš izdarīja pēdējo piezemējumu. Paldies pretiniekiem. Tādas spēles mums ir ļoti vajadzīgas. Uzvaru gribētos uzdāvināt Mikum Straumem, kuram aprit 25. jubileja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!