Foto: F64

Starptautiskā Šaha federācija (FIDE) gatavojas iesniegt Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK) iesniegumu par šā sporta veida iekļaušanu ziemas olimpisko spēļu programmā, medijiem paziņojis FIDE prezidents.

"Vakar runājām ar SOK prezidentu Tomasu Bahu un norunājām, ka 19.jūnijā tiksimies SOK mītnē Lozannā un pārrunāsim šo jautājumu," aģentūrai "R-Sport" apstiprinājis FIDE prezidents Kirsans Iļumžinovs. "Mēs iesniegsim lūgumu iekļaut šahu ziemas olimpisko spēļu programmā. Mūs ir atbalstījušas vairāk kā 100 nacionālo federāciju."

"Ziemas olimpiskajās spēlēs sacensību programma dalās divos blokos - no pl. 8 līdz 15 ir rīa bloks, bet pl.19 sākas vakara programma ar daiļslidošanu, hokeju un tamlīdzīgi. No trijiem līdz septiņiem programmā ir caurums," šahistu vēlmi pievienoties ziemas Olimpiādei skaidro FIDE prezidents. "Šaham nevajag ne slēpošanas trases, nogāzes, specifiskas sporta būves. Mēs varam spēlēt jebkādās telpās. Svarīgi arī tas, ka daudzās valstīs nemaz nav ziemas sporta veidu, bet šahs tām var sniegt pārstāvniecību arī ziemas Olimpiādē, jo mūsu biedri ir 185 valstis. Gada laikā mēs aizvadām vairāk kā 100 tūkstošus sacensību un esam pārstāvēti visos kontinentos. Tā kā mums ir izredzes."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!