Foto: Latvijas Slēpošanas savienība

Sestdien Latvijas čempionātā un FIS sacensībās rollerslēpošanā, kas norisinājās Priekuļu Slēpošanas un biatlona trasē, uzvaras klasiskā stila distancē ar intervāla startu svinēja igauniete Trīne Ojaste un lietuvietis Ažuolas Bajoravičius, informēja Latvijas Slēpošanas savienība.

Labākie no Latvijas pārstāvjiem bija Patrīcija Eiduka no Vecbebriem un madonietis Raimo Vīgants, kuriem abiem otrās vietas.

Trīne Ojaste piecu kilometru distancē jau pirmajā aplī tuvākās sāncenses – trīs latviešu meitenes – apsteidza par 14 sekundēm. Otrajā aplī pasaules junioru čempionātos vairākas reizes labāko piecpadsmitniekā iekļuvusī igauniete pārsvaru palielināja līdz 45 sekundēm un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, distanci veicot 14:38,0.

Otrajā vietā finišēja Patrīcija Eiduka, savukārt trešā – Kitija Auziņa.

Vīriešiem 10 kilometru (4x2,5km) distancē, sākoties no pirmā apļa un turpinoties līdz pat finišam, noritēja līdzīga cīņa par uzvaru starp Raimo Vīgantu un Ažuolu Bajoraviču.

Pēc pirmā apļa vadībā ar septiņu sekunžu pārsvaru bija Madonas BJSS pārstāvis, bet pēc nākamajiem diviem jau septiņas sekundes vadībā atradās lietuvietis. Pēdējā aplī Raimo tuvojās un 300m līdz finišam dienvidu kaimiņam zaudēja vairs tikai sekundi, sagādājot saspringtu sacensību noslēgumu, liekot arī panervozēt pirms latvieša startējušajam un finišējušajam lietuvietim un viņa līdzjutējiem.

Tomēr Bajoravičus izcīnīja uzvaru ar 1,8 sekunžu pārsvaru. Trešā vieta igaunim Hansam Tearam.

Tikmēr Latvijai pārējās grupās uzvaras sarūpēja – Samanta Krampe (SS "Arkādija) S14 grupā 2km, Silvestrs Švauksts (Madonas BJSS) V12 grupā 2km, Katrīna Rudus (SS "Arkādija") S16 grupā 2,5km, Reinis Upens (Cēsu pilsētas SS) V16 grupa 5km, Ļubova Pavļukova (Daugavpils) S40 grupa 5km un Mārtiņš Niklass V40 grupa 10km.

Svētdien gaidāms Ilmāra Briča un Baibas Bendikas starts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!