Foto: LETA
Latvijas florbola izlase piektdien pārbaudes spēlē piekāpās pasaules junioru čempionvienībai Somijai, savukārt Latvijas junioru komanda uzvarēja Somijas otrās līgas klubu "FoSa".

Latvijas izlase zaudēja Somijas U-19 izlasei ar rezultātu 4:5 (1:1, 1:4, 2:0).

Pirmajā periodā abas komandas spēlēja samērā uzmanīgi, vairāk izlūkojot viena otru. Uzbrukumā pirmajiem paveicās somiem, kuri rezultātu atklāja sestajā minūtē, tomēr 13.minūtē - pēc Rolanda Kovaļevska piespēles uzbrukumā izcēlās Atis Stepāns un panāca izlīdzinājumu 1:1.

Otrajā periodā rezultāts ilgstoši nemainījās, līdz 33.minūtes sākumā pēc Kaspara Šķēla piespēles Latvijas izlasi vadībā ar 2:1 izvirzīja Artis Savins. Tiesa, latviešiem savu panākumu attīstīt neizdevās, jo otrās trešdaļas pēdējās piecas minūtes ļoti produktīvi aizvadīja jaunie somi, gūstot trīs bezatbildes vārtus un Latvija jau zaudēja ar 2:5.

Pēdējā periodā iniciatīvu pārņēma latvieši, kuri arvien biežāk apdraudēja mājinieku vārtus. 46.minūtē Latvijai izdevās realizēt skaitlisko vairākumu un vārtus guva Andris Malkavs, savukārt jau trīs minūtes pirms pamatlaika beigām latvieši sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un 58.minūtē pēc Edžus Ceriņa piespēles uzbrukumā izcēlās Latvijas kapteinis Artis Raitums, kurš rezultāta starpību samazināja līdz minimumam - 4:5.

Lai arī laika vēl bija, Somijas izlases aizsardzība spēles galotni aizvadīja bez kļūdām, nosargājot uzvaru ar 5:4. Kā neliela kompensācija Latvijai bija uzvara pēcspēles metienu sērijā, kurā Morics Krūmiņš un Artis Raitums izmantoja savas iespējas, bet vārtsargs Jānis Salcevičs atvairīja divus no trim pretinieku raidījumiem un tika svinēts panākums ar 2:1.

Tikmēr Latvijas U-19 izlase dueli pret Somijas vienību "FoSa" sāka ar trim ielaistiem vārtiem, bet noslēgumā guva rezultatīvu uzvaru ar 9:7 (3:4, 1:3, 5:0).

Jau desmitajā minūtē Latvijas juniori bija nokļuvuši iedzinējos ar 0:3, bet līdz pirmajam pārtraukumam pietuvojās līdz 3:4, vārtus gūstot Jānim Ragovskim, Edgaram Puriņam un Klāvam Ozoliņam.

Spēles vidū somi bija panākuši divu vārtu pārsvaru (5:3), bet 31.minūtē izcēlās Kārlis Petrovskis un atkal samazināja deficītu līdz minimumam. Tomēr līdz otrajam pārtraukumam Latvijas izlases vārtos ielidoja vēl divas bumbiņas, ļaujot mājiniekiem izvirzīties vadībā ar 7:4. Savukārt noslēdzošajā trešdaļā Latvijas junioru izlases aizsardzība vairs nekļūdījās ne reizi, bet uzbrukumā bija rezultatīva piecas reizes, divreiz precīzi metot Kristeram Eglītim, bet pa vienai reizei Puriņam, Reino Ješēvicam un Renāram Jēkabsonam.

Turpinājumā sestdien Latvijas pieaugušo izlase sacentīsies ar "Esport Oilers" komandu un svētdien ar AIF florbolistiem, bet junioriem sestdien pretim stāsies Esport Oilers A komanda, bet svētdien - Somijas U19 izlase.

Kā zināms, šī gada pasaules čempionāts florbolā vīriešiem no 3. līdz 11.decembrim notiks Rīgā, Latvijai apakšgrupu turnīrā tiekoties ar Zviedriju, Čehiju un Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!