Foto: F64
Latvijas florbola izlase Rīgā notiekošā pasaules čempionāta spēlēs pārāk bieži vārtus ielaida ļoti muļķīgās situācijās, kas traucēja komandai sasniegt ceturtdaļfinālu, sacīja valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis.

Jau vēstīts, ka Latvijas florbola izlase trešdien, 7. decembrī, neiekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 5:6 dramatiski zaudējot Dānijai.

"Spēli no spēles mēs ielaidām vismuļķīgākos vārtus, kādus vispār nevar iedomāties. Kā spēlētāji uz mirkli nesapratās, mēs zaudējām vārtus. Otro trešdaļu aizvadījām ļoti labi, bijām labā ritmā, bet tad Morics Krūmiņš nevarēja turpināt spēli, tāpēc bija jāveic izmaiņas virknējumos. Iespējams, tās nebija veiksmīgas, jo zaudējām iniciatīvu un devām iespēju pretiniekam ieskrieties," pēcspēles preses konferencē teica Grunckis.

"Trešajā trešdaļā bijām pazaudējuši spēles ritmu, mazākumos ielaidām vārtus un nebijām pietiekami meistarīgi, lai uzvarētu "bullīšos"," turpināja treneris. "Tāpat strīdīgi noraidījumi ietekmēja spēli, bet pretinieku vārtsargs arī labi nostāvēja."

Latvijas izlases galvenais treneris arī uzsvēra, ka vēl viens klupšanas akmens bija sniegums nevienādos sastāvos, jo vairākumā neizdevās gūt vārtus, bet mazākumā neizdevās nosargāt savus.

"Mērķis nav sasniegts. Tas nozīmē, ka mēs nespēlējām pareizi. Mēs gatavojāmies čempionātam ar vienu domu – mums jāspēlē sava spēle, arī pret spēcīgiem pretiniekiem. Iespējams, ka turnīra sākumā iztērgājām par daudz spēka, un mums nepietika enerģijas izšķirošajiem brīžiem svarīgajās spēles," pieļāva Grunckis.

Latvijas izlase pasaules čempionāta turpinājumā aizvadīs spēles par 9.-13. vietu, un ceturtdien pretiniekos būs Kanādas valstsvienība.

"Mēs neesam parādījuši savu labāko sniegumu, bet tāpēc komanda neapstāsies. Mūsu mērķis ir izcīnīt uzvaru, un mums jāstrādā, lai pret Kanādu mums tas izdotos," apņēmības pilns tikt pie uzvaras bija Grunckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!