Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Kolorādo "Avalanche" uzbrucējs Peters Forsbergs.
Sezonas 75 spēlēs zviedrs savā rēķinā ieskaitīja 106 rezultativitātes punktus, par diviem apsteidzot Markusu Neslundu no Vankūveras "Canucks". 101 punktu savā rēķinā ieskaitīja Bostonas "Bruins" uzbrukuma līderis Džo Torntons.

Par labāko regulārās sezonas vārtu guvēju kļuva Milans Hejduks no "Avalanche", kas pretinieku vārtsargus pārspēja 50 reizes. 48 vārtus sezonā guva Neslunds, bet 46 - viņa komandas biedrs Tods Bertuci.

Visvairāk rezultatīvu piespēļu - 77 - sezonā izdarīja Forsbergs.

Labākais lietderības koeficients - +52 - regulārajā sezonā bija diviem hokejistiem - Forsbergam un Hejdukam. Trešajā vietā pēc šī rādītāja ierindojās Detroitas "Red Wings" aizsargs Niklass Lidstrēms, kura lietderības koeficients bija +40. Sliktākais lietderības koeficients regulārajā sezonā - -29 - ir Floridas "Panthers" aizsargam Džejam Boumīsteram.

Visvairāk soda minūšu - 249 - sapelnīja Džodijs Šellijs no Kolumbusas "Blue Jackets". 234 soda minūtes Sentluisas "Blues" hokejista Rīda Lova rēķinā, bet 201 soda minūti sapelnīja Minesotas "Wild" spēlētājs Mets Džonsons.

Neslunda 12 gūtie uzvaras vārti ir labākais rādītājs regulārajā sezonā. 11 uzvaru nesošos vārtus guva Sergejs Fjodorovs no Detroitas kluba, bet desmit - Otavas "Senators" uzbrucējs Marians Hosa.

Aizsargu vidū par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Als Makiniss no "Blues", kas guva 68 punktus, par vienu punktu apsteidzot Sergeju Gončaru no Vašingtonas "Capitals". Latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš ar 44 punktiem ierindojās 15.vietā.

Vārtsargu vidū labākais pēc vidēji ik spēlē ielaisto ripu rādītāja bija Mārtijs Tērko no Dalasas "Stars". Viņš vidēji ik spēlē ielaidis 1,72 ripas, kas ir jauns NHL rekords. 1,83 ripas vidēji ik spēlē savos vārtos ielaida Romans Čehmaneks no Filadelfijas "Flyers".

Tērko regulārajā sezonā bija labākais arī pēc atvairīto metienu procenta - 93,2.

Visvairāk uzvaru savai komandai - 41 - palīdzēja izcīnīt Ņūdžersijas "Devils" vārtsargs Martins Brodērs. 39 uzvaras "Senators" vārtsarga Patrika Lalima rēķinā. Savukārt visvairāk "sauso" spēļu - 9 - šosezon aizvadīja Brodērs. Pa astoņām "sausajām" spēlēm aizvadīja Lalims, Žans Sebastjans Žigērs no Anaheimas "Mighty Ducks" un Čikāgas "Blackhawks" vārtsargs Žoselins Tibo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!