Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Piektdien, 6. decembrī, pasākumā "Rīgas Sporta laureāts 2013" tika sveikti Latvijas galvaspilsētas labākie sportisti, treneri, sporta komandas, kā arī pasniegta balva par mūža ieguldījumu un noteikts 2013. gada sporta notikumu Rīgā.

Par Rīgas gada labāko sportisti atzina brīvās cīņas cīkstoni Lauru Skujiņu, bet par labāko sportistu – džudistu Jevgeņiju Borodavko. Labākā Rīgas sporta spēļu komanda aizvadītajā gadā bijusi valsts čempionvienība basketbolā "VEF Rīga", kamēr Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo nebija pat nominēts.

Par labāko treneri nosauca riteņbraukšanas speciālistu Vitāliju Smirnovu, bet gada notikums Rīgas sportā bija Deivisa kausa tenisa cīņas Latvija pret Somiju. Rīgas maratons nebija starp šīs balvas pretendentiem.

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma peldēšanas treneris Juris Rode, kamēr par uzlecošo zvaigzni nosauca Latvijas hokeja izlases vārtsargu Kristeru Gudļevski, kurš šobrīd mēģina sev izkarot vietu Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Vēl par Rīgas labāko ekipāžu/komandu tika atzīti pieccīņnieki Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis, bet par labāko paralimpieti nosauca Aigaru Apini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!