Foto: LETA
Otrdien, 15. novembrī, Rīgā tika atklāta fotogrāfa Jura Bērziņa-Soma ceļojošā fotoizstāde "Tu esi. Tu vari. Rio", kurā 40 darbos iemūžināti Latvijas sportisti no šī gada Riodeženeiro paralimpiskajām spēlēm.

Izstāde vispirms no 15. līdz 29. novembrim būs apskatāma tirdzniecības centrā "Domina Shopping", bet pēc tam līdz pat gada nogalei viesosies citās Latvijas pilsētās.

Juris Bērziņš-Soms ir sporta fotogrāfs kopš 1966. gada un pirmais Latvijā, kurš fiksējis paralimpiskās spēles. "Izstāde stāsta par mūsu sportistu izcilajiem panākumiem paralimpiskajās spēlēs Riodežaneiro 2016. Fotoizstādē 40 lielformāta krāsu fotogrāfijās rādīti mūsu sportisti gan startā, gan tiem gatavojoties, arī atklāšanas parādē, apbalvošanas ceremonijā, atpūtas mirkļos un krāšņā sagaidīšanas ceremonijā Rīgas lidostā. Neticamās cilvēku iespējas parādītas fotogrāfijās arī citos sporta veidos, kur mūsu sportisti nestartēja," stāsta fotogrāfs.

Kā zināms, Rio paralimpiskajās spēlēs startēja 11 Latvijas sportisti, atvedot divas zelta un divas bronzas medaļas, ko izcīnīja vieglatlēti Aigars Apinis diska mešanā, Diāna Dadzīte šķēpmešanā un diska mešanā un Edgars Bergs lodes grūšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!