Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Par 2015. gada Rīgas labākajiem sportistiem piektdien atzīti bokseris Mairis Briedis un jaunā daiļslidtoāja Angelīna Kučvaļska.

Kučvaļska saņēma balvu arī nominācijā "Uzlecošā zvaigzne sportā". Savukārt par mūža ieguldījumu sportā sumināja nopelniem bagāto, ilggadējo šķēpmešanas treneri Valentīnu Eiduku.

Šogad Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) iedibināja jaunu iniciatīvu "Rīgas vicemēra balva", kuru pasniedza iedzīvotāju balsojuma rezultātā uzvarējušajam kandidātam vai kandidātiem, kas ar savu ideju ir motivējuši un nodrošinājuši galvaspilsētas iedzīvotājiem fiziskās aktivitātes.

"Mēs ar katru gadu redzam, ka aizvien vairāk rīdzinieku piedalās sportiskās aktivitātēs un, ka daudzas no tām cilvēki organizē paši. Šīm aktivitātēm nav vajadzīgi lieli finanšu līdzekļi, bet galvenais ir vēlme darboties un rūpēties par aktīvu dzīvesveidu un savu veselību. Man ir prieks, ka šogad tika iedibināta šāda balva un es ceru, ka nākotnē to cilvēku skaits, kas iesaistīsies sportiskās aktivitātēs, tikai pieaugs un mums cilvēku pašorganizēšanās rezultātā radīsies vēl daudz jaunu iniciatīvu," balvas pasniegšanas ceremonijā teica Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. Vicemēra balvu ieguva Mārtiņš Rozenbergs un Kārlis Sprukts (KSMR Fitness). Savukārt Rīgas domes Pateicības rakstus par iniciatīvu tautas sportā saņēma Viesturs Saldavs, Veronika Dolgina (MomyFit), biedrība "Baltic Events" un Adidas skriešanas skola "Warm-Up Weekend".

Rīgas labākā sportiste ar īpašām vajadzībām šogad ir loka šāvēja Ieva Melle. Par Rīgas labāko treneri šogad atzīts pludmales volejbola treneris Aigars Birzulis, Rīgas labākā sporta spēļu komanda ir basketbola komanda "TTT Rīga", treneris Aigars Nerips, par Rīgas labāko komandu individuālos sporta veidos atzīta pludmales volejbolistu komanda - Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Gada notikums Rīgā bija Eiropas čempionāta grupu turnīrs basketbolā vīriešiem.

Konkursu "Rīgas Sporta laureāts" organizē RD IKSD, lai izvērtētu un apbalvotu labākos galvaspilsētas sportistus, trenerus, sporta darbiniekus par augstiem sasniegumiem un teicamiem rezultātiem sportā, kā arī par ieguldījumu sportiska dzīves veida popularizēšanā un veicināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!