Foto: Publicitātes attēli
Sestdien Ķīpsalā tika noskaidroti pirmie Latvijas čempioni pludmales handbolā. Vīriešu konkurencē par uzvarētājiem kļuva "Lindorff Blue Jackets", bet sievietēm titulu izcīnīja LSPA meitenes, informēja Latvijas Handbola federācija.

Uz lielo finālu Ķīpsalā pulcējās četras labākās vīriešu un sieviešu komandas, kas pirms tam trijos posmos Jūrmalā, Jēkabpilī un Ventspilī bija sakrājušas lielāko punktu skaitu kopvērtējumā.

Vīriešu konkurencē par uzvaru cīnījās "Lindorff Blue Jackets", "Celtnieks", "Ogre" un "RVR/Rīga Vagons Radio". Grupu turnīru vispārliecinošāk aizvadīja "Celtnieks", izcīnot trīs uzvaras, tostarp ar 2-0 tiekot galā ar sīvākajiem pretiniekiem "Lindorff".

Šīs komandas tikās arī superfinālā. Līdz tam sešās savstarpējās spēlēs četrreiz bija uzvarējuši "Celtnieks" handbolisti, taču abus zaudējumus bija piedzīvojuši Jēkabpils un Ventspils posmu finālos. "Celtnieks" labi iesāka finālspēli, uzvarot pirmo puslaiku, taču nākamajās desmit minūtēs pārliecinošāki bija "Lindorff", kas uzvarēja puslaiku, panākot uzvarētāju noskaidrošanu izgājienos pret vārtsargu. Pēcspēles metienu sērija izvērtās kļūdām bagāta abu komandu izpildījumā, tomēr nedaudz veiksmīgāki, lielā mērā pateicoties vārtsarga Raimonda Šteina teicamajam sniegumam, bija "Lindorff Blue Jackets", kas izcīnot minimālu uzvaru, triumfēja spēlē ar 2-1 un kļuva par pirmajiem Latvijas čempioniem pludmales handbolā.

Ne mazāk aizraujoša izvērtās arī cīņa par trešo vietu. "Ogres" un "RVR/Rīga Vagons Radio" līdzšinējā bilance (4-1) bija par labu ogrēniešiem, kuri ar saviem oponentiem bija tikuši galā arī grupā, tomēr izšķirošās spēles pirmajā puslaikā pieredzējušie RVR vecmeistari apliecināja, ka nobrieduši uzvarai. Pārliecinošs sniegums ļāva uzvarēt pirmās desmit minūtes, tomēr nākamajās desmit "Ogre", lai arī ne bez grūtībām, bet revanšējās. Izgājienos pret vārtsargu RVR pieredze nospēlēja izšķirošo lomu, nodrošinot viņiem bronzas medaļas. Ogrei, kas visos pamatturnīra posmos bija augstāk par RVR, nācās samierināties ar ceturto vietu.

Sieviešu turnīrs sākās ar pārsteigumu – neapstrīdamā favorīte LSPA jau pirmajā spēlē negaidīti piedzīvoja zaudējumu pret Salaspils "SSS", pārtraucot astoņu uzvaru sēriju. SSS, kam līdz finālturnīram bija negatīva bilance pret ikvienu no tā dalībniecēm, turpināja pārliecinoši, pieveicot arī "Jēkabpils SS/SC" un Dobeles "REIR" un iekļūstot superfinālā. Pēc neveiksmes sākumā arī LSPA meitenes spēja nākamajās divās spēlēs tikt pie uzvarām, kas finālā atkal nodrošināja spēkošanos pret "SSS".

Šoreiz LSPA meitenes bija pārliecinošas un neatstāja salaspilietēm nekādas cerības uz uzvaru, uzvarot ar 2-0 un triumfējot čempionātā. Spēlē par trešo vietu "Jēkabpils SS/SC" ar 2-0 pieveica Dobeles "REIR".

Par čempionāta vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Raimonds Šteins ("Lindorff Blue Jackets") un Līga Eihvalde (LSPA), bet kā atraktīvākie spēlētāji tika nosaukti Arnis Butans ("Lindorff Blue Jackets") un Simona Ārmane ("Jēkabpils SS/SC").

Latvijas atklātais pludmales handbola čempionāts
Galīgais vietu sadalījums:
Vīrieši
1. Lindorff Blue Jackets (Atis Gailis, Juris Rusiņš, Mārtiņš Savickis, Renārs Līcis, Agris Kušners, Armands Kokainis, Aigars Vingris, Helmuts Tihanovs, Reinis Kučers, Ivars Serafimovičs, Arnis Butāns, Edgars Vadzītis, Austris Tuminskis)
2. Celtnieks (Artūrs Buračevskis, Aivars Čikuts, Lauris Eglītis, Roberts Freibergs, Einārs Kiršteins, Artis Kurmēns, Elvijs Lazda, Artūrs Lazdiņš, Guntars Lejnieks, Toms Lielais, Raitis Puriņš, Emīls Reniņš)
3. RVR/Rīga Vagons Radio (Jānis Strautnieks, Jānis Avotiņš, Raimonds Ozoliņš, Jānis Piņķis, Ingemārs Grēvels, Kaspars Briedis, Edgars Jakubovskis, Jānis Mētra, Armands Melderis, Jānis Smagars, Juris Nazarenko, Aigars Lazdiņš, Viesturs Barbans, Māris Adijāns)
4. HK Ogre
-------------------------------------
5. Who the f is Morten Olsen?
6. HK Vaiņode
7. Meilink Groep/Tenax
8. Zaļie
9. Saules dēli

Sievietes
1. LSPA (Lita Lisovska, Linda Brikmane, Egita Kiršteine, Kristīne Kirejeva, Laura Krievāne, Evija Krūmiņa, Ilze Molotanova, Agrita Nardiševa, Agnese Sidorova, Agne Skābarde, Zanda Torgunova, Marija Zaščerinska)
2. SSS (Dace Potapova, Renāte Salmane, Natālija Šilova, Linda Borisanova, Valērija Volodina, Ieva Slivacka, Margarita Drebenieka, Inese Umjarova, Marija Sokologorska, Jana Zamoreva, Diāna Šušpanova, Natālija Kozlova)
3. Jēkabpils SS/SC (Simona Ārmane, Agnija Malceniece, Ieva Lapsa, Madara Jugāne, Zaiga Kaulakalne, Kristīne Iļjasova, Unigunde Cirša, Krista Krūmiņa, Dinija Purviņa, Gita Kaulakalne)
4. REIR
------------------------------------
5. Eesti
6. Olaines dīvas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!