Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 12. augustā, Liepājā tika noskaidroti labākie jaunie burātāji 2018. gada pasaules čempionātā vindsērfingā "Techno293" un "Techno293 Plus" klasēs. Par godalgām bagātāko valsti kļuva visu sacensību favorīti Izraēlas sportisti, savukārt no latviešiem augstāko pozīciju ieguva Annija Punte "Youth Plus Female" klasē, ierindojoties 20.vietā.

"Junior Female" klasē visu goda pjedestālu aizņēma sportistes no Izraēlas. Pirmajā vietā pēc absolūtā kopvērtējuma ierindojās Mika Kafrī, otrajā Amita Segeva, bet trešajā Mihala Slavina. No mūsu sportistēm augstāko rezultātu sasniedza Viktorija Gaiļuma, kura ierindojās 24. pozīcijā, savu labāko laiku uzrādot pēdējā braucienā, kurā tika izcīnīta 15. vieta. Marta Kļaviņa čempionātu noslēdza 29. vietā, bet Sima Aškenezere ierindojās priekšpēdējā 31. vietā.

Vīriešu konkurencē šajā klasē pēdējos braucienos pirmo vietu atguva un noturēja itālietis Alesandro Gračioti, aiz muguras noturot otrās vietas ieguvēju izraēlieti Talu Basiku-Taštašu un viņa tautieti Remu Zerahu, kurš ierindojās trešajā vietā. No latviešiem augstāko vietu izcīnīja Edijs Bušmanis, kurš ierindojās 21. pozīcijā, Jēkabs Čeže stabili noturēja 24. vietu, bet Dāvim Mazajam pietrūka vien 4 punkti līdz TOP 30 un beigās 32. pozīcija.

"Youth Female" klasē, kurā mūsu sportisti nesacentās, pirmās trīs vietas savā starpā sadalīja izraēlietes Nāma Grīnberga, kura lielāko daļu sacensību pavadīja drošā līderes statusā un arī pēc sacensību noslēguma aiz savas muguras atstāja tautietes Danielu Pelegu un Šāronu Kantoru. Arī vīriešu grupā pirmo vietu saglabāja izraēlietis Daniels Basiks-Taštašs, otro vietu Nirs Lešeds, bet trešajā vietā ielauzās Fins Hokinss no Lielbritānijas.

Cita aina paveras "Youth Plus Female" un "Techno Plus Female" klasēs, kurās līderes godu saglabāja itāliete Džordžija Spesiale, kurai seko otrās vietas īpašniece Manona Pinaca no Francijas un bronzas medaļas ieguvēja Nāma Gazita no Izraēlas. Pēdējais brauciens veiksmīgs izrādījās Annijai Puntei, kura izcīnot 7. vietu braucienā, saglabāja 20. pozīciju kopvērtējumā. Elizabete Meņģele sacensības noslēdza 28. vietā.

Vīriešu sacensībās šajās klasēs droši zeltu nosargāja itālis Nikolo Renna, sudraba medaļu pēdējos braucienos izrāva viens no čempionāta pārsteiguma autoriem - grieķis Aleksandros Kalpogianakis, bet trešajā vietā palika Juns Polikēns no Francijas.

"Lielākais gandarījums ir mūsu sportistu rezultātu augšupejošā tendence un konkurētspēja burāšanai sarežģītajos laikapstākļos, starp laba līmeņa sportistiem. Ir skaidrs, ka mūsu burātāji ir gatavi starptautiskajam līmenim un nākamajos gados pilnīgi droši kāds no mūsu jauniešiem stabili ielauzīsies pasaules topā," tā par latviešu sniegumu izsakās Latvijas Vindsērfinga asociācijas vadītājs Jānis Jēkabsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!