Aizvadītās nedēļas nogalē ar "Lindorff Blue Jackets" un LSPA komandu uzvarām Ventspils Ostu turnīrā noslēdzās 2014. gada Latvijas pludmales handbola čempionāta trešais posms un arī pamatturnīrs.

Ostu turnīrā Ventspils pludmalē par uzvaru sacentās sešas vīriešu un četras sieviešu komandas, kas izspēlēja apļa turnīru. Labākās divas komandas pēc tam sacentās par uzvaru posmā, bet nākamās divas – par trešo vietu.

Vīriešu konkurencē grupu turnīrā bez zaudējumiem neiztika neviena komanda. Pirmā posma uzvarētāji un līdzšinējie kopvērtējuma līderi "Celtnieks" jau otro posmu pēc kārtas pamanījās zaudēt pieredzējušai "Rīga Vagons Radio" komnandai (RVR tas izrādījās vienīgais panākums turnīrā, kas gan nepaglāba no pēdējās vietas Ventspilī), bet pārspēja otrā posma uzvarētājus "Lindorff Blue Jackets".

Šīs abas komandas tikās arī finālā, kas izvērtās emocionāls un dramatisks. Pirmā puslaikā dominēja un pārliecinoši uzvarēja "Celtnieks"(19:4), taču diametrāli pretēji notikumi norisinājās turpinājumā. Jau pašā otrā puslaika sākumā vadībā izvirzījās "Lindorff Blue Jackets" un saimniekoja laukumā. Emociju karstumā laukumā izvērtās asumi, taču spēles gaitu tas būtiski nemainīja un "Lindorff" puslaiku noslēdza savā labā – 15:5. Tādējādi uzvarētājus nācās noteikt pēcspēles metienu sērijā, kurā nedaudz veiksmīgāki izrādījās "Lindorff Blue Jackets", panākumu nodrošinot ar pēdējo metienu – 7:6 un visā spēlē 2-1.

Cīņā par trešo vietu Ogres handbolisti pēcspēles izgājienos pret vārsargu pārspēja Vaiņodes handbolistus, revanšējoties par zaudējumu grupā un otro posmu pēc kārtas ierindojoties trešajā pozīcijā.

Sieviešu turnīrā atkal pārliecinošu sniegumu demonstrēja LSPA meitenes, kuras grupā uzvarēja visās trīs spēlēs un savu pārākumu vēlreiz apliecināja finālā (2:0), kur otrreiz apspēlēja Dobeles "REIR" un guva uzvaru otrajā posmā pēc kārtas.

Cīņā par trešo vietu sacentās Jēkabpils SS/SC un Salaspils SSS. Grupu turnīrā pie panākuma tika jēkabpilietes, kam izdevās uzvarēt arī izšķirošajā spēlē, tiesa, pie panākuma tiekot vien pēcspēles izgājienos pret vārtsargu.

Par Ventspils Ostu turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīts Arnis Butans (Lindorff Blue Jackets) un Diāna Škļara (LSPA).

Līdz ar Ventspils posmu noslēdzies arī Latvijas atklātā pludmales handbola čempionāta pamatturnīrs, kurā kopumā startēja deviņas vīriešu un sešas sieviešu komandas. Finālposmā 23. augustā Rīgā, Ķīpsalas pludmalē startēs četras labākās vīriešu un sieviešu komandas, kas piedalījās visos posmos. Kungiem par uzvaru Latvijas atklātajā pludmales handbola čempionātā cīnīsies "Lindorff Blue Jackets" (pamatturnīra uzvarētāji, 15 punkti), "Celtnieks" (14), "Ogre" (7) un "Rīga Vagons Radio" (4), bet dāmām LSPA (16), REIR (9), Jēkabpils SS/SC (8) un SSS (7). Latvijas čempionāta uzvarētāji iegūs tiesības pārstāvēt valsti Eiropas pludmales handbola klubu turnīrā.

Ventspils Ostu turnīrs 2014/ Latvijas čempionāta 3.posms
Vīrieši
1. Lindorff Blue Jackets (Atis Gailis, Mārtiņš Savickis, Renārs Līcis, Agris Kušners, Edgars Vadzītis, Arnis Butans, Helmuts Tihanovs, Raimonds Šteins)
2. Celtnieks (Artūrs Buračevskis, Roberts Freibergs, Artis Kurmēns, Artūrs Lazdiņš, Raitis Puriņš, Emīls Reniņš, Guntars Lejnieks, Guntis Ciematnieks, Aivars Čikuts)
3. HK Ogre (Lauris Ozoliņš, Dzintars Dravnieks, Iļja Želna, Andrejs Mancurovs, Kaspars Abiks, Jānis Bauze, Kristaps Cīrulis)
4. HK Vaiņode
5. Zaļie
6. RVR/RīgaVagonsRadio

Sievietes
1. LSPA (Linda Brikmane, Kristīne Kirejeva, Evija Krūmiņa, Egita Kiršteine, Agne Skābarde, Marija Zaščerinska, Līga Eihvalde, Diāna Škļara)
2. REIR (Inga Šaulīte, Laura Ņeverovska, Elīna Freiberga, Ieva Rozenfelde, Maija Dubrovska, Ieva Laizāne, Līga Zinčenko, Adele Veldze)
3. Jēkabpils SS/SC (Simona Ārmane, Agnija Malceniece, Ieva Lapsa, Madara Jugāne, Zaiga Kaulakane, Krista Krūmiņa, Dinija Purviņa, Gita Kaulakane, Unigunde Cirša)
4. SSS

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!