Sestdien, 11. jūnijā, Majoros tika aizvadīts viens no 18 Pasaules kausa posmiem ielu vingrošanā. Vienpadsmit valstu dalībnieku konkurencē uz Pasaules kausa finālu Pekinā kvalificējās 2015. gada Pasaules kausa uzvarētājs, Latvijas titulētākais ielu vingrotājs Daniels Laizāns, informēja Latvijas ielu vingrošanas kustības vadītājs Māris Šlēziņš.

Ar Jūrmalas pilsētas atbalstu Majoros notikušais posms pulcēja 18 labākos ielu vingrotājus no 11 valstīm un, spītējot sliktajiem laikapstākļiem, arī vairākus simtus skatītāju visas dienas garumā. Katrs dalībnieks trijos divu minūšu ilgos raundos centās pārsteigt kvalificēto starptautisko žūriju un skatītājus ar ielu vingrošanas elementiem, kuru būtība ir pretoties zemes gravitācijas spēkam. Žūrija vērtēja statisko un dinamiskāko ielu vingrošanas elementu izpildi, šo elementu kombinācijas un dalībnieka stilu. Jūrmalā notikušajā posmā uzvarētājs kvalificējās Pasaules ielu vingrošanas kausa superfinālam, kurš notiks šī gada decembrī Pekinā. Šoreiz ar četru punktu pārsvaru uzvarēja Latvijas titulētākais ielu vingrotājs, 2015. gada Pasaules čempionāta trešās vietas ieguvējs un 2015. gada Pasaules kausa ieguvējs Daniels Laizāns, kurš trijos sacensību raundos izpelnījās 28,5 punktus no žūrijas, kā arī skaļākos aplausus no skatītājiem. Otro vietu ieguva 2014. un 2015. gada pasaules čempionātu godalgoto vietu ieguvējs Roberts Polonskis. Viņš no uzvarētāja atpalika tikai par četriem punktiem un attiecīgi saņēma 24,5 punktus. Ar 22,5 punktiem trešo vietu ieguva harizmātiskais publikas mīlulis Asija "Starboy" Barspartans no Lielbritānijas. Savukārt ceturto, piekto un sesto vietu savā starpā ar vienādu punktu skaitu, 21,5 punkti, sadalīja Kevins Žanīns no Francijas, Mindaugs Širkus no Lietuvas un Edgars Zindoga no Somijas.

Visas dienas garumā notika tautas klases sacensības, kurās divās vecuma grupās sacentās sievietes uz turēšanos pie pievilkšanās stieņa. Jaunietēm līdz 18 gadiem uzvarēja Eva Gavare, kura pie pievilkšanās stieņa elkoņos deviņdesmit grādos saliektās rokās noturējās 38 sekundes. Sieviešu konkurencē ar rezultātu 58 sekundes uzvaru guva Iveta Leinberga. Vīrieši sacentās pievelkoties pie pievilkšanās stieņa. Jauniešiem līdz 18 gadiem ar 28 pievilkšanās reizēm uzvaru guva Dāvids Veilands, vīriešiem labākais bija Gvido Šalms, kurš pievilkās 34 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!