Foto: AP/Scanpix

Latvijas bokseris Mairis Briedis un viņa menedžeris Alberts Hačaturovs, kurš pazīstams ar pseidonīmu Als Siesta, trešdien aizvadīja preses konferenci pirms svarīgās cīņas ar Vācijas sportistu Marko Huku.

Jau vēstīts, ka Briedis un Huks sestdien paredzētajā cīņā sadalīs pilnvērtīgu Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā, lai arī sākotnēji bija paredzēts, ka cīņa notiks par WBC pagaidu čempiona jostu.

Als Siesta pauda milzīgu prieku, ka WBC pieņēma šādu lēmumu, jo viņš neticēja, ka tituls kādreiz pametīs Lielbritāniju. Līdz šim šis čempiona tituls piederēja britam Tonijam Beljū, kurš tagad būs goda čempions.

Savukārt skaidrojot Vācijas medijos izskanējušo informāciju par to, ka Briedis baidās tikt saindēts, Siesta sacīja, ka tā ir viņa paranoja. Siesta vēlējās, lai Briedis drošības nolūkos preses konferencē velk medicīnas masku un cimdus, bet bokseris atbildēja, ka to nedarīs.

"Šeit ir citādāks klimats. Latvijā ir daudz aukstāks, Vācijā ir daudz siltāks. Mēs vēlējāmies Mairi pasargāt no, piemēram, gripas," preses konferencē teica Brieža menedžeris, kurš arī komentēja lēmumu par dzīvošanu kādā noslēpumainā hostelī, nevis oficiālajā viesnīcā. "Par viesnīcu runājot, mēs pieņēmām lēmumu visu darīt klusi un pieticīgi. Lai arī mums tas sagādā mazas neērtības, taču svarīgākais ir cīņa."

Tāpat Brieža menedžeris lūdza Vācijas medijus neuztvert personīgi pieņemtos lēmumus, jo Brieža komanda ir ļoti pateicīga par viesmīlīgo uzņemšanu.

Savukārt pats Latvijas bokseris preses konferencē bija nerunīgs, jo viņa angļu valodas prasmes neesot pārāk labas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!