Foto: Publicitātes attēli

2.jūlijā pie Vidzemes Olimpiskā centra tika atklāts vides objekts – bronzā atliets Māra Štromberga BMX velosipēds, kas apliecina – Valmiera ir šūpulis, kur attīstījies Latvijas BMX sporta veids, portālam "Delfi" uzsvēra Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve
Justīne Deičmane.

"Šodien tiek dziedāta slavas dziesma divritenim, ar ko ir izcīnīts olimpiskais zelts. Man ir bijis tas gods redzēt, kā attīstās Latvijas BMX sporta veids kopš tā pirmsākumiem. Visus šos gadus esmu jutis līdzi jaunajiem braucējiem, kuri nu ir izauguši par profesionāliem sportistiem. Novēlu, lai šī vieta, kur uzstādīts vides objekts, iegūtu īpašu nozīmi jaunajiem BMX braucējiem ne tikai Valmierā, bet visā Latvijā. Lai tā būtu vieta, kur smelties spēku un enerģiju!" atklājot vides objektu, uzsvēra Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Savukārt Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks pauda lepnumu par sportista līdzšinējiem panākumiem, dāvājot viņam īpašu ceļamaizi braucienam uz Riodežaneiro: "Mirklī, kad iecere par šāda vides objekta uzstādīšanu kļuva reāla, sapratām – piemērotākais brīdis bronzā atlietā BMX velosipēda atklāšanai būs Latvijas IV olimpiāde. To pierāda arī Māra Štromberga veiksmīgais brauciens olimpiādes pirmajā sacensību dienā, kad viņš kļuva par trīskārtējo Latvijas čempionu. Valmierieši lepojas!"

"Šis vides objekts simbolizē smagu darbu, kas apliecina – panākumi nenāk viegli, pie tā neatlaidīgi un ilgstoši jāstrādā. Vēlos, lai šis velosipēds motivē jaunos braucējus. Lai tas rada sapņus un dod ticību to sasniegšanai. Viss ir iespējams!" atzina valmierietis, divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā, Latvijas Olimpiskās komandas "Rio 2016" dalībnieks Māris Štrombergs.

Arī Štromberga treneris, Eiropas un pasaules vicečempions BMX sportā Ivo Lakučs pateicās Valmieras pilsētas pašvaldībai par šāda vides objekta uzstādīšanu: "Valmierai ir ļoti senas tradīcijas riteņbraukšanā, tāpēc šis bronzā atlietais Māra BMX velosipēds būs apliecinājums tradīciju turpināšanai un kopšanai. Turam īkšķus par mūsu BMX riteņbraucējiem Riodežaneiro XXXI Vasaras olimpiskajās spēlēs!"

Atbilstoši iepirkuma rezultātiem, vides objektu izgatavoja SIA "Sano Park" par kopējo līgumsummu 25 773 EUR (t.sk. PVN). Velosipēds ir veidots tā, lai atainotu brīdi, kad tas piezemējas pirms lēciena, tādējādi paužot kustību, spēku un enerģiju. Uz vides objekta ir attēlota informācija par Māra Štromberga uzvarām olimpiskajās spēlēs 2008. gadā Pekinā un 2012. gadā Londonā. Vides objekta izgatavošanas procesu konsultēja Māra Štromberga treneris Ivo Lakučs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!