Foto: AFP/Scanpix
Austrālijas snūkera meistars Nīls Robertsons piektdien nepārvarēja Rīgā notiekošā Eiropas tūres posma otro kārtu, izstājoties no sacensībām.

Ar pirmo numuru izliktais Robertsons, kurš ir 2010.gada pasaules čempions, pirmajā kārtā vien ar 4-3 uzvarēja Rosu Mīru no Skotijas, bet otrās kārtas duelī ar 3-4 zaudēja Džekam Džounsam no Velsas, kurš izlikts vien ar 92.numuru.

Savukārt nākamie divi turnīra izsētie numuri - anglis Marks Selbijs, kurš ir šīgada pasaules čempions, un vēl viens anglis Berijs Hokinss, kurš šīgada pasaules čempionātā tika līdz pusfinālam, - savas pirmās kārtas cīņas aizvadīs sestdien.

Pamatsacensības risināsies piektdien un sestdien, bet svētdien tiks aizvadītas izslēgšanas cīņas no astotdaļfināla.

Kā ziņots, turnīrs ceturtdien sākās ar kvalifikāciju, tomēr visi Latvijas sportisti - Māris Volajs, Tatjana Vasiļjeva, Rodions Judins un Jānis Bindže - zaudēja jau pirmajā kārtā, turklāt nespēja uzvarēt nevienā freimā.

Sacensībās Rīgā startē astoņi pasaules čempioni, kuru vidū ir arī šī gada pasaules spēcīgākais sportists Selbijs. Slavenākais sacensību dalībnieks ir pieredzējušais anglis Stīvs Deiviss, kurš ir seškārtējs pasaules čempions, bet visi tituli iegūti pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Tāpat sacensībās piedalās četrkārtējais pasaules čempions Džons Higinss, kurš savu līdz šim pēdējo titulu ieguvis 2011.gadā, kā arī 2000. un 2003.gada pasaules čempions Marks Viljamss.

Vēl sacensībās piedalās 2010.gada pasaules čempions Robertsons, Graiems Dots, kurš pasaules meistarsacīkstēs triumfēja 2006.gadā, bet divreiz arī bijis vicečempions, 2005.gadā par pasaules spēcīgāko kļuvušais Šons Mērfijs, kā arī 2002.gada pasaules labākais spēlētājs Pīters Ebdons, kurš arī finālos kopā spēlējis trīs reizes.

Tāpat Rīgā startē arī kādreizējais pasaules ranga līderis un 2011.gada pasaules vicečempions Džads Tramps un seškārtējais pasaules čempionātu finālists Džimijs Vaits.

No šī brīža pasaules labākajiem sportistiem Rīgā nav ieradušies vienīgi slavenais anglis Ronijs O'Salivans un ķīnietis Dzjuņhui Dins.

Turnīrs ilgs līdz svētdienai, kad plkst.20 sāksies fināls.

Sacensības tiešraidē piektdien jau no agra rīta būs iespējams vērot arī "Eurosport" televīzijas kanālā. Tāpat tiešraides nodrošinās Ķīnas vadošās sporta televīzijas, kā arī Austrālijas, Honkongas un Dubaijas kanāli. Kopumā trīs dienās tiks nodrošinātas 40 stundas televīzijas tiešraižu visā pasaulē, bet potenciālā sacensību auditorija sasniedz vairāk nekā 122 miljonus cilvēku.

Eiropas tūre ir sērija no astoņiem reitinga turnīriem, kas notiek sezonas garumā un noslēdzas ar lielo finālu. Tiesības spēlēt finālā iegūst 24 labākie spēlētāji - 16 spēlētāji pēc Eiropas tūres rezultātiem un astoņi spēlētāji no Āzijas tūres.

Rīgā risinās pirmais sezonas posms ar kopējo balvu fondu 125 000 eiro.

Latvijā nozīmīgas sacensības snūkerā notiek jau trešo gadu pēc kārtas. 2012.gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, bet pērn decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!